Thursday, June 30, 2011

i hate u ! but i love u !

aku bukan nak jadi kan blog ney tempat lepaskan segala perasaan aku . bukan jugak sebab nak jadikan blog ney tempat hilangkan privasi aku . tapi aku memamng memerlukan satu tempat yang sesuai untuk aku lepaskan satu beban dalam hati aku . kalau nak di ceritakan memang panjang menjela .  dan sebab tu lah aku nak pendek kan . eh , pe aku cakap ney ? merepek plak . Okay . sorry .. continue back ..






Abang ,,,
kenapa sampai sekarang abang pergi hilangkan diri dari cyda ?
apa salah cyda kat abang sampai abang buat cyda macam ney ?
kalau memang ada salah cyda kat abang ,
bagi lah tw .
jangan lah buat cyda macam tunggul kayu yang tak de perasaan !

abang ,
cyda dah buat macam macam pengorbanan untuk abang .
cyda sanggup korban kan tidur malam cyda sebab nak text dengan abang sampai pukul 5 pagi .
cyda sanggup berhutang demi nak menopup kredit tipon sebab nak call and text abang .
cyda sanggup menipu mak dengan ayah setiap kali kita nak jumpa.
abang tak rase ke pengorbanan cyda ney besar ..
semata mata untuk abang taw ..



tapi ?
ape yang cyda dapat sebagai balasan nya ??
TAK DAPAT APE APE !!
cuma kesunyian dan kekosongan hidup setiap masa menunggu abang ..
kalau lah cyda ada kuasa .
cyda nak sangat bunoh abang !
pergi lantak lah kalau cyda masuk jail pn .
tak pe .
janji hati PUAS !



sekali lagi cyda susah hati .
abang pergi tak de kabar berita .
tapi cuma satu je yang cyda mintak ....

SAYANG lah cyda macam mana cyda SAYANG kan abang ..
♥  u !!


kau jangan nak senyum senyum kambing ye encik FAIZAL .
*dia yg paling hitam tu . haha . ;)

THANK 'S COZ READING THIS ENTRY .

by ..
CYDA SHARIF

Tuesday, June 28, 2011

fesyen ! perlu ke ?

Assalamualaikum ...

baru tadi aku baca sebuah majalah ney yang memang padat dengan info . infonya bukan je terhad kepada kecantikan tapi untuk kesihatan pun de jugak . oleh sebab  terlalu asyik aku membaca info info dalam majalah tu , aku tetibe terasa satu perasaan yang amat ganjil . thah it's , aku macam berminat nak mencuba segala fesyen yang de kat dalam majalah ney . aww ! so sweet ~

Majalah Dara.com memang best !

Terima kasih kepada majalah tu sebab bagi info fesyen yang mantap untuk orang yang tak reti berfesyen macam aku ney . seiyes lahh , aku memang tak reti BERFESYEN !  korang nak tw sebab ape ?

  1. My mak memang tak berapa nak suka anak dia terlalu lawa . takut nanti ade orang pekenan . ahaks ! nyampah !
  2. Tak elok berfesyen ney . MEMBAZIR !!!!!!
  3. DEFINISI FESYEN : orang yang lawa je layak berfesyen . aku tak lawa , so ? tak payah la jawap nya . Okay ;)
  4. berfesyen memerlukan daya kreatif yang tinggi . aku tak de daya tu . :'(

tapi , di sebab kan  obses aku pada dunia fesyen, aku telah pun berani mencuba pelbagai jenis feyen yang comel dan sweet . tu pn style TUDUNG je lah . *konon sweet la ney ek ? hehe ;)


nahh . ney dia ... jeng jeng jeng ...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v


ada macam FATIN LIYANA tak ??
hehe ..
aku  perasan .



TO BE LIKE THIS PERSON   ;)

cantik !!



shawl: tepi jalan
top: mines - no brand
tapered pants: timesquare - no brand
flats: cotton on

red shawl courtesy of Ayunar.biz!
one word .
cun !!

thank coz reading this entry . FOLLOW  okay .. muahx !

by ,
- - - - CYDA SHARIF - - - -


Wednesday, June 22, 2011

kisah kita :)

asalamualaikum ..


hari ney hari yang paling stupidoo dalam sejarah ! kenapa aku cakap camtu ? sebab nya aku jadi orang bodoh tengok orang lain gelak kan aku ? kenapa lagi ? sebab masa aku tengah syok jalan nak balik sekolah , boleh plak tersungkur . aishh ,, malu pulak nak cerita . nasib baik tak jatuh . kalau tak memang aku malu lahh . da lah time tu ade guy's hensem depan aku . aishh .. time tu pulak kaki ney nak tersungkur . memang lah nasib buruk . baru aku nak usha guy's tu , terus tak jadi . tak pe lah . maybe tak de jodoh . haha . jawapan klise gitu . *LOL . :)*


tetibe aku rasa happy pulak . semalam hari yang bahagia ! hari tu dia tinggal kan aku terpinga pinga macam pinguin bangang . tapi semalam  dia datang balik kat aku dengan muka pinguin bengong dia tu pulak . haha . selekeh nya kau masa datang jumpa aku ye . kenapa kau jadi macam tu ? kau rindu kat aku ye ? alololoo . comel nya muka kau kalau rindu aku . huhu . sayang , kenapa datang cari aku balik ? bukan ke kau dah tak nak aku ? kau cakap kau tak nak sayang aku lagi dah kan . hmm , tanya punya tanya , kau bukan reti nak menjawap . diam je . yang kau tahu cakap "Sorry cyg .." . itu je lah yang kau tw cakap ha ? masa kau tinggal kan aku berminggu minggu tak de khabar berita tak pe pulak ? ade kau ingat aku time tu ? ade ke tidak ? tak de kan ? aku tak penting la bagai kau cakap . sekarang ney lain plak dah . ish ish ish .. nape ney ?


tak pe lah . aku maafkan . malam tadi .we're back to old life . he become my LOVE back . syukur lah . doa aku dah di makbulkan ALLAH swt . setiap manusia pernah melakukan kesilapan . dan aku sebagai manusia tak pernah pun nak bermusuh dengan sesiapa . kesalahan yang kau buat aku boleh lagi maafkan . tak pe lah .. akhirnya 6 bulan da berlalu . hari ney 22/06/2011 kau jadi hak milik kekal aku balik . pedulik lah mak aku cakap muke kau macam burung helang la , rambut panjang macam perempuan lah , kulit hitam pekat lagi manis lah .. ahh aii ! aku tak pedulik . aku sayang kau sangat sangat . aku cuma mintak kau tak buat lagi perangai busuk kau tu buat kali yang ke dua .sebab  i already accept u JAI !!


biasa lah gaduh gaduh tu kan . semoga THE SHIT THINGS tu jadi pengalaman dalam hubungan kita . aku dah tak nak sodeyh laei . ponek monangis neyh . kau pon tw kan . aku ney tak goma monangis . ponek tw . huhu :"(

tapi aku tetap BENCI  dengan kau .! pahal kau susah sangat nak ingat nama penuh aku ? eja nama aku pn salah . urghh !! AKU BENCI kau !



cyda .

Friday, June 17, 2011

wahh , nikmat :)

Assalamualaikum :)

hari ney baru lah aku de lebih masa sikit nk update blog tiutt aku ney . hehee . rindu lahh nak story story kat sini . okay lah . let me start ..


13/06/2011 . tarikh ney amat lah keramat . kenapa ? sbb tarikh ney lah aku mula menjejak kan kaki ke sekolah . aisshh . macam tak pernah sekolah je sebelum ney ? hahaa . al maklum lah . aku ney agak lah jakun sikit . lagi lagi benda baru yang jadi dalam hidup aku . nak menambahkan cerita . aku dah pun kembali ke sekolah seperti tahun tahun yang sebelumnya . aku dah di tawarkan melanjutkan pelajaran di TINGKATAN ENAM RENDAH . haha . bunyi ayat macam masuk universiti je . padahal tak pn ..


mula mula masuk sekolah , aku da terasa kepenatan . yelahh . kena bertapa kat tapak perhimpunan tu . dah tu , kena nyanyi nyanyi lagu plak . kalau lagu Ziana Zain ke tak pe lahh . ney lagu NEGARAKU , LAGU NEGERI SEMBILAN tak ketinggalan LAGU SEKOLAH . haha . seiyes aku cakap , aku tak nyanyi pn . macam budak budak je lah . ingat aku ney form 5 lagi ke nak nyanyi nyanyi lagu macam ney . ape ada class . uwekkk !! nak muntah . haha . bajet bagus je aku ney . :)


okay lah . sambung balik . lepas je baca ikrar dan sebagainya , aku pun naik lahh ke kelas . urm , tak de lah berapa nak seronok . sebab kelas nya tak de TV , RADIO dan LAPTOP . eh , aku lupe plak . aku berada di sekolah . bukan di rumah . haha . berangan plak ye . lepas selesai segala hal dengan guru kelas . aku pun duduk lepak kat tempat aku . aku duduk dengan ANNA MARIA merangkap kawan baik aku dari form 2 tu. duduk belakang lagi syok sebab dapat tidur kalau cikgu tengah bersyarah kat depan . lagi 1 sebab bagus dapat fly ikut pintu belakang .haha .. teringat plak kat zaman jahiliah aku dulu . suka sangat ponteng class duduk kat toilet . dah tu , bawak handphone pergi sekolah , stokin asal boleh nak lagi pendek . buku lagi lahh malas nak bawak . letak je dalam laci meja sekolah tu . kalau nak guna baru amik . haha . perangai cam SIAL ! haha . tapi tu semua dulu . dah jadi lipatan sejarah da pn . cuma tak de dalam sukatan pelajaran sejarah je . haha . skunk aku da bertaubat nak buat keje keja bodoh tu . aku dah tw salah satu sebab aku tak dapat U : aku main main masa belajar ! langsung tak fokus ! bercinta masa bawah umur ! yeah .. ney lahh sebab nya . oleh sebab tu lahh , aku dah buang semua tabiat buruk lagi huduh aku tu untuk berjaya . aku dah berjanji dalam diri aku nak cemerlang dalam  STPM ( SIJIL TINGGI PELAJARAN MALAYSIA ) !! dan yang lagi penting  NO SPECIAL BOYFRIEND !!!!!!!


Okay . sambung balik ..bersilih ganti cikgu masuk dalam kelas sebab nak mengajar , bersilih ganti jugak lah aku kena buat homework . baru masuk sehari , keje dah berlambak lambak . nasib lahh nasib ! nak mengeluh dah tak de guna . nanti dengar kat mak aku , kecewa plak dia . lagi parah nasib aku . huhu .
bila dah balik sekolah , aku pun selesaikan semua keje yang berlambak tadi sebab aku malas lahh nak tangguh tangguh . nanti jadi makin banyak . tak larat plak aku nak buat . mau pengsan aku . hehee . bila da malam sikit . baru lah aku de masa nak baring baring . tu pn sekejap je . sebab besok pagi dah nak ke sekolah balik . malam tu , aku tersempat la plak teringat kan dia . maybe , he happy withaout me in his life . kbye abg~ :'(



All by ,
cyda cydotaa yg lawa lagi cun !
upss~ terperasan plak . hehe . sorry ...

Tuesday, June 14, 2011

poning kopalo !

hey . hye ...
assalamualaikum ..

rasanya aku nak tompang JERIT kt blog aku ney kejap . rase rase nya boleh ke tak ? ahh ! lantak lahh aii . aku punya blog . ikut hati aku lahh pe aku nak buat .



WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

MEMANG MACAM CELAKA LAK AII .!!

semua yang aku buat tak pernah nak menjadi . kenapa ?? ape salah yang aku da buat sampai teruk sangat Allah bagi cubaan kt aku ? yaAllah .. aku dah tak kuat ..  ^ ^

Sunday, June 12, 2011

Aku Berhenti Berharap .

asalamualaikum ...


hari ney aku penat beronda ronda sekitar Shah Alam dan Kuala Lumpur . seiyes , i told u memang seronok ! even sakit pinggang duduk dalam kereta yang muatannya da macam ikan sardin sumbat dalam tin , keseronokan tetap ada . honestly , aku jarang dapat keluar sama sama dengan family ke sana ke mari . ayah busy , mak pn busy , aku pn turut busy lah kan . so , camne nak hang out camtu lagi kalau tak tahun depan . okay , paling dekat pn maybe raya nanti baru la dapat keluar camtu lagi . ermmmm , lama lagi tu . hehe . daripada aku mengira hari hari yang tak tentu tu , lagi baek aku story pasal kisah aku malam sabtu hari tu ..


imbas kembali jumaat - 10/06/2011 ........................................



Bosannya lah aii .  aku nak sangat pusing pusing taman petang ney . best ney kalau dapat ronda ronda taman laen . mane la tw teserempak buah hati pulak . eh , aku lupa . dia da hilang .tak dapat di kesan . hmm . busan lah . aku duduk je la bersantai kat depan rumah . bersyukur tak terhingga aku dengan kejadian Allah yang sangat nikmat dan indah ney . depan rumah aku terbentang luas padang sekolah yang menghijau . perhh ! cukup indah . subhanallah . terima kasih ya Tuhan atas nikmat-NYA . aku tunggu dan tunggu dan tunggu sampai la abang liyana comel 135 tak lalu lalu macam selalu nya . kenapa ek ? aku terlepas ke ? ke aku yang tak nampak dia lalu ? tak pun dia tak lalu . eh pe ney . kenapa pulak aku nak tunggu dia ? ishh ishh .. tak patut tak patut . disebabkan hampa yang teramat sangat , aku pn menjelajah masuk ke gudang azimat aku yang paling bersepah tahap kandang cipanzi .err , agak nya cipanzi nya kandang pn tak bersepah cm gudanng azimat aku ney . haha . jap jap aku layan perasaan , jap jap aku tengok siling gudang aku tu . upss . lupo nak bagi tw . gudang azimat yang aku sobot sobot dr tadi tu maksud ae bilik aku lah . harap maklum yooo . hahaa .okay . sambung balik . aku busan sangat . sunyi pn ada gak . adik adik aku semua nya aku tak tw mane pergi nye . so , tinggal lah aku seorang diri . aku pandang la skrin enset NOKIA mahal aku *tak , aku tipu . sebenanya murah je . i mean , murah sangat . heee~* yang ade cuma tulisan MY MAXIS . ishh ,, mano la plak mangkuk pinggan ney tak text text aku . da dekat 2 minggu dia tak text aku . call ? harreeeeemmm . lagi lah tak ade . hmm , i guess ,, he do not need me anymore ! (T.T) kalau dia sayang , kalau dia rindu .. mesti dia cari aku . tapi reality nya . TIDAK ! aku di biarkan keseorangan ... mana lah kau g wahai kekasih ku ? aku rindu kau ! sumpah abang , cyg rindu ~ !!  :'( *err , tetiba mood gedik da sampai .hahaha *



malam pn menjelma . aku da on the way ke Shah Alam . perjalanan yang sepi . ayah pasang lagu tangkap leleh . nak meleleh air mata aku dengar lagu nya . lagu BILA CINTA DI DUSTA betul betul mengingatkan aku dekat dia . lagu ney , dia pernah bagi kat aku masa aku tinggal kan dia . hmmm .. ape la yang dia buat sekarang ney ? ingat lagi ke tak kat aku ney ?? ishhh ...  da lah cyda . lupakan dia . now , your target is ur beloved . tunggu dia text kau n dengar penjelasan dia . that it's ! perjalanan satu jam ke shah alam sangat lah busan . okay , tak pe . tunggu lagi .. ;) lepas je makan dekat rumah kakak aku , aku rest rest la . penat la kate kan  . cehh , bukan aku yang drive pn . haha . over la kau ney cyda . hehe .. masa rest rest tu . aku tetiba teringat something . hari ney hari ape ? JUMAAT . akak aku cakap . bape haribulan ? 10 JUNE 2011. akak aku jawap lagi . masyaAllah . kalau aku tak silap .....


---> hye syuk , kau tengah watpe tu ? aku kacau ke ?
==>tak la . aku tengah dengar lagu je . nape kau tipun mlm mlm ney ? asal kau tak tipon balak kau je?
--->dia tak angkat . busy kot . hmm , dengar lagu ape tu ?
==>MAHLIGAIMU DARI AIR MATAKU .
--->o yeke . sedih je lagunya , hehe
==>boley laa . ko ingat hari ney bape haribulan ?
--->ingat . sorry la . tak dapat nak  wish la . kite da jadi kawan .
==>hahaha . tw pn . kalau tak da 2 tahun kan . urmm ,,HAPPY ANNIVERSARY sayang ......
--->no need ! urm .. k lah .. nak tydow ney . tataa ..
==>bye .


klikkkk ! dia letak tipun . hmm . dia ingat lagi rupanya . bagus bagus . hhuuhu .aku masih lagi try call buah hati aku . ishh .. langsung dia tak angkat . mano la diam ea dia ney ??? lepas dia tak nak angkat aku call sampai berkali kali . aku try call abg liyana comel 135 . aikk ?? sekali call je dia da angkat . kan bagus kalau buah hati aku macam ney ... lepas 4 miit cakap cakap dengan dia . barulah aku boleh tydow . terus aku terlupa penantian aku dekat buah hati aku tu . aku rasa aku nak BERHENTI BERHARAP !! cukup lah . aku da penat . :'(



bye~

Thursday, June 9, 2011

Dia Si Jantung Hati .

assalamualaikum ...

entry aku kali ney nak menengahkan konsep SAYANG  . kalau u all ney bijak lagi pintar lagi pandai , apakah yang di maksudkan dengan perkataan SAYANG  ney . Seriously aku pn tak tahu maksudnya . yang aku tahu buat je . hehe . SAYANG  adalah sejenis perasaan yang lahir dari dalam hati yang tulus lagi ikhlas . pada sesiapa yang pernah mengalaminya , itu merupakan salah satu pengalaman paling manis dalam kehidupan . kalau tak percaya , u all buat lah . mesti bestnya lah . ada dua maksud best kalau kita SAYANG . that is

  • BEST kalau orang yang kita sayang tu sayang kan kita balik ...
  • BEST kalau orang yang kita sayang tu tak pernah pn sayang kita .. (sedihnya kalau macam ney)

Okay lah . selain daripada SAYANG , manusia juga di anugerahkan satu perasaan  yang sangat special . iaitu MINAT  . yup ! semua orang ada minat yang tersendiri . aku pn tak terkecuali . aku ney telah di anugerahkan perasaan minat yang mendalam kt salah seorang pemain bola sepak Negeri Sembilan . kalau tanya kawan kawan aku , diorang memang dah tahu sape . hehe . sape lagi kalau bukan ZAQUAN ADHA . aku minat dia sejak aku form 1 . budak budak lagi tu . tengah syok maen kejar kejar lagi time tu . haha . tapi , setelah bertahun tahun aku admirer dia . dia langsung tak tahu . bapak lak aii sombong mamat ney .kau ingat kau hensem , ohsem , glamor .. kau nak maen poyo dengan aku ? weyh , cium tapak kaki aku dulu lah !!! tapi ayat ayat ney cuma mampu terucap dalam hati aku je . tak lepas pn nak kua kat bibir aku yang CUN ney . haha *perasan plak.LOL !* aku memang terpegun dengan kemachoan dia . rambut dia , mata dia . kaki dia . eh , segala gala nya lah aku terpegun . hehe . *gatal plak dah* . tapi tu cite lame . aku da tak maen minat Zaquan ney sume . sebab dia da sibuk dengan bini dia tu . alaa , yang tak berapa nak cun tu . nama ? ishh .. tak reti aku nak sebut nama pompuan tu . ahakkxx .. *cibai je perangai aku . bajet hot sial . hahaa*


Bila da lama hilang perasaan minat kat si dia tu , timbul pulak minat pada seorang jejaka macho ney . fuyooohh ~ first time aku minat laki yang tak berambut . selama ney , taste aku nak yang rambut panjang macam Faizal Tahir ke , Shah Jazle ke . tak pn Noh Hujan ke . kan cumel tu . SOOOOOOOO SWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTT !!! (mcm dalam cite You Saka Pergi Jauh-Jauh : Dialog Eira Syazira) tapi tu lah . di sebab kan mamat sorang ney , setiap hari isnin pukul 9 malam , aku memang da standby duduk depan tv siap siap nak tengok cite JUVANA . kalau u all perasan kn , dia yang aku minat ney memang botak licin sampai nama dalam cite ney pn orang panggil dia BOTAK . dia House Captain dalam cite tu . so , watak dia ganas . yeahh ! tu yang aku suka tu . da lah cute , botak plak tu . SO SWWWWEEEEEEEEEETTTTTTTTT ! *ulang lagi skali. hehe*


nah , aku bagi u all free nak tatap wajah dia tanpa tengok tv pukul 9 malam setiap hari isnin .. to BOTAK or known as JOHAN ASARI : i love u ye ~ muahxx ... *lagi skali gatal .okay ,ney last ea . hehe*




BOTAK !





cakkk~
sy da jumpa BOTAK .
heheee




fuyoooo !
JOHAN ASARI .
anda terbaeeeeeeekkkkkkkkk !! ;)


love jai ;)
cyda cydotaa  .

Wednesday, June 1, 2011

CANTIK !

assalamualaikum ..

Hari yang sangat comel dan gembira . pagi pagi lagi aku da bangun menunaikan suruhan Allah swt dan terus bersiap siap untuk ke kedai membeli sarapan .*pahal skema sangat ayat aku ney ?hehe* .. malam tadi sebelum aku sempat nak wish gud nyte dekat buah hati aku , aku sempat lah kan pikir jap . kenapa lah sampai sekarang aku masih nak dengan dia walaupun dia selalu sakit kan hati aku dalam diam diam . kadang kadang tu aku rase macam aku ney bodoh . dah ada orang lain nak sayang , nak jugak pergi dekat orang yang tak tentu sayang kan aku ney . hmm .. tak faham la kan .. maybe sebab aku ney mudah percaya dengan orang .

aishh ,, tu la salah satu tabiat buruk aku . ada je orang , semua nak percaya . apo kono lah dengan den ney ? *speak KP jap . p/s : Kuala Pilah . hahaa* masalah betul aku ney . ada tu baru je 15 minit kenal , aku dh letak kan kepercayaan dekat orang yang baru aku kenal tu untuk jaga barang aku . aku memang tak takut langsung barang aku hilang . memang bahaya . susah sangat rasanya aku nak buang tabiat aku ney . apa lah kan . hahaa ..

macam mana nak jadi perempuan solehah ye ? dah la sopan santun , lembut plak tu ,manja sangat .. tahu tak macam mana ??

aku rasa macam aku ney tak berapa nak lawa la . macam mana nak lawa ye ? LOL . tak bersyukur langsung aku ney . hehee .. aku nak sangat jadi cantik macam artis tu . artis tu lawa . cun babe ! kalau aku pergi mana mana semua mata pandang aku . aku jadi public figure . wow ! AWESOME !! sexy habis . pakai baju tak nak la yang tak sexy . nanti peminat lari . lalalala ,,, tapi tu semua angan angan aku yang tak kesampaian . hahaa , dengar macam entah hape hape kan ? tapi tu la aku . tak pernah nak bersyukur apa yang ada . *sekali sekale je pn . hehee*




ND yang cantik ....
kegilaan abg faizal .heehehe



RCW
p/s :Rozita Che Wan lerr -____-
lawa sangat !



kalau boleh la kan , aku nak sangat jadi macam ney . biar semua mata tertumpu je dekat aku .tak payah nak pandang orang lain . nanti tak ada lah pakwe aku gatal carik perempuan lain kalau aku dah lawa macam MAK JAN tu . hehe . tapi pelik laa . lawa lawa macam ney pun laki dyorang tinggal kan . apa yang tak kena ye ?? ahh bia lah .. janji lawa kan . hahaa ..





aku yang tak lawa . tapi ada lagi yang suka . tak ke bertuah tu ?
haha perasan lagi ..




bye ;)


cydotaa ;)