Friday, September 30, 2011

Hari yang istimewa.

Alhamdulillah ..

Terasa sangat sangat yang aku happy hari ney .Terima kasih tak terhingga kat ANNA MOYA sebab jadi bos merangkap driver kereta PERODUA ALZA nya tu. hehe ..Kalau tak de kau, tak tw lahh lepas ke tak aku g kat tempat tu .


Tempat yang aku sebut ney is Forest Height .Tempat nak beriadah and bersukan .cantik tempat nye .aku pun rasa tenang je . lagi bertambah tenang , bila sayang aku pun follow aku ngn , ANNA MOYA , ATIKAH ABDULLAH ,Phewww ,, seronok sangat tw . thnx korang xoz menghappy kan aku ..


*to my sayang ..thnx coz sudi luang kan masa .walaupu time tu abang baru alek keje kan . hehe . kejam kan cyg ?suke sangat menyusah kan abang. sorry my ucuk .. hee ;D



Daisypath Anniversary tickers

Semoga hubungan ney berkekalan ;)

Thursday, September 29, 2011

Zaman sekarang punye style .Apa pn tak boleh .

Assalamualaikum .. hey u all .


Semalam kan , masa aku tengah layan perasaan kat depan rumah aku , de lahh sorang girl ney lalu .bukan naik kereta , bah kan jugak motosikal . tapi dengan berjalan kaki . aku macam mustahil dengan tudung yang dye pakai tu . eh , bukan mustahil , tapi musykil ..eh , ape eh ? hairan pelik la kot . haa , cmtu lahh perasaan aku . tudung jenis apakah ini yang dye pakai ?


Sekali pandang nampak SWEET .

Dua kali pandang nampak KELAKAR .

Tiga kali pandang nampak HAA ?? .

Empat kali pandang nampak PELIK LAHHH !

Yaw , pelik lahh . tu tudung jenis ape tu ? tak pernah aku tengok lagi . pestime mukciikkk tengok tw . tanjat mukkkciikk ! 


yang aku tw la kan , pakai tudung ney tujuan nya ialah untuk menutup aurat di kepala setiap perempuan atau wanita . tapi kenapa sekarang tujuan ny dah laen ? adakah kerana ingin terlalu berfesyen ? atau kerana sebab laen ?


hmm ... mustahil kan ? eh , musykil kan ?? aku rasa macam nak rujuk dengan ustazah and ustaz je pasal hal ney .


 tak slah kot nak ikut fesyen , tapi jangan lah sampai menolak tujuan sebenar bertudung tu . aku pn pakai jugak tudung pelik pelik ney . tapi tak de lahh gayat sangat macam minah yang lalu depan rumah aku tu . aiissyyy ,, da macam mengumpat plak . hehe ..tapi tak ngumpat kot ? tengok je lahh gambar aku dengan girl pakai tudung bawal ayam ney . lagi cute kan ? hee ;D eh , aku ke dye lagi cute ? cakap laa aku eh . kan kan kan ??? haha . but zetty still cunnnnn ;)



aku dengan ZETTY . my friend ;)





kalau style macam ney , aku pernah la tengok ..


Tapi yang aku tengok tu , style dye dw rupe cmney cket .
Kalah laa style SARA JOE dengan IMA SHAJA .
hew hew hew ..
nahh .. amekawwwwww !!!


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

V


Hahh !!!

macam ney lahh ..
cun tak ?
bagi comment cket .
hahahaha~



Okay lah , bye~ ;)

Wednesday, September 28, 2011

Apa yg beza eh ?? . -___-

hello hello hye .. sebelum tu , assalamualaikum dulu ye .hee ;D



okay . ape motif aku tunjuk gambar ney kat korang sume ? jawapan nya , saje je .. haha . tak lahh . sebenar nya aku nak tengok ,ape beza ny muke aku dengan sibling aku sume ney ?

Adakah sebab aku ney gemuk dan gemukkkk dan gemuuukkkkkk ???

Ohhh ,. TIDAK !!! aku lahh yang paling kurus dalam ramai ramai ney . hee ;D 

Tak caye ? lw tak caye , buat buat percaya je lahh ye . tak payah nak pening pening kepala . HAHA ,

let's me introduce to my sibling yaw ,,

-yang pakai shawl tu , akak aku .just call her Mieera .
-yang pakai tudung bawal ayam tu , adik aku . Pika je eh .
-yang pakai tudung syria tu , adik last aku . zatty la kot .

ohh , lupe nak bagi tw , gambar ney time raya 2011 . baru lagi la kan .. ceria tak kitorang sume ?? tahun lepas Merah , tahun  ney Kuning emas . tahun depan warna ape plak ? purple ? blue ? pink ? or black ? urghh ! tak sahhhhh lw tak same tiap tiap tahun . uhuukk ... :'( tolong lahh paham ..

Tapi tak pe lah , warana ape pn tak kisah lah kan .janji warna yang mak aku akan pilih tu kena sesuai dengan kulit aku yang terlaluuuuuuu putihhhh melepak ney okay . phewww , aku tipu je yg aku ney putih  . -___- .


Aku tak tw lahh nape rupe aku agak beza cket dari sibling aku ney . diorang sume dw rupa cina tibet cket .tang aku , aduuhhh ... macam Katrina Kaif kan ? haha , tak kenal ke Katrina Kaif ? oh , lw bukan dy , macam Kareena Kapoor .haa , serupa tak aku dengan Kareena Kapoor tu ? same kan ? maksud nye , aku da jauh tersasar dari rupe oarang cina macam akak n adik aku ney . 

ooohhh ... :'( 

sedih mokcikk tw .. okay lahh , byyyyyeeeee :")

Thursday, September 22, 2011

Tahniah cyda !

adooii ..

Belum apa apa title entry aku da macam ntah ape ape . hehe .bia lahh kan .tak de orang nak wish tahniah kat aku , aku wish kat diri aku sendiri . haa , baru lahh kelassssss kau maria .


beberapa minggu yang lepas , aku dapat satu berita yang sangat menggembirakan aku , mak ayah dan sedara mara aku . bukan sebab SPM aku yang tercemerlang tapi sebab aku dapat tawaran sambung belajar kat satu institusi ney . Universiti Teknologi Mara atau lebih di kenali sebagai UiTM . hmm , alhamdulillah .. berkat doa aku , termakbul jugak .. masuk ke U dan memjadi pelajar nya menjadi impian aku sejak aku kecik lagi . semua orang nak berjaya kan ? termasuk lahh aku . bila aku dapat tawaran ney , aku tak kan lepas kan macam tu je . ye ! aku kena pergi . sebagai bukti , nahh .. aku tunjuk kan . bukan nak riak , tp nak bagi tw . hehe ..







tapi , memula tu .. aku memang berat hati nak buat keputusan sama ada nak gi kat UiTM ney atau terus kan pengajian aku kat STPM tu . cikgu cikgu , kawan kawan sume berat hati nak lepas kan aku . diorang kate rugi lw pergi . tapi tak pe lahh . aku mencuba sesuatu yang baru dalam hidup aku . aku percaya , kalau kita ikhlas nak belajar , insyaAllah , hasil nya akan menjadi baik ..



Tapi aku tetap rasa berat hati nak gi . sebab nya lepas ney , aku dah duduk jauh dari family .kawan kawan pn nanti dapat yang baru .tapi aku bertuah laa sebab kawan baik aku dapat satu tempat dengan aku . hehe ..

yang tak best nya , aku mesti rindu kat diorang nanti . rindu kat mak , ayah , kakak , adik adik , memey ,dan yang tak tinggal , aku mesti rindu kat sayang aku tu . dia pun macam sedih je bile aku bg tw yang nanti aku nak gi jauh dari dye . nak gi carik ilmu . bukan carik pengganti dye . dye pesan benda yang sama je kat aku berulang ulang kali . okay , sampai aku naik mual dengar nya . tapi aku dengar jugak . hehe .. 


InsyaAllah , aku akan belajar rajin rajin , nak bukti kan kat sume orang yang anak seorang pengawal keselamatan BOLEH BERJAYA !!! insyaAllah ....



bye~ :)

Bosan pulak dahh -____-

Assalamualaikum sume ...


Hari ney da masuk minggu ke3 kot aku dah berhenti sekolah . sumpah ! aku bosan duduk umah . nak tw kenapa ? sebab nya ...


  1. Aku kena bangun awal macam bangun nak gi sekolah tu .
  2. Aku kena kemas rumah . memandangkan semua orang dalam rumah aku ney busy so , aku lahh yang kena buat . (aduhhh !)
  3. aku tak dapat menjana pendapatan aku lw aku tak sekolah . nak carik duit tambah nilai pn da susah sekarang . acano ney ??
  4. Tiap tiap hari aku akan buat aktiviti yang sama .
  5. hari hari online FB je .naik muak aku ! tapi online jgk tu .haha .mcm baby .

Aktiviti harian aku bertambah bosan bila sayang aku dah mula sibik dengan buah hati terbaru dye tu . sanggup lupakan aku semata mata awek baru dye tu .urghh ! tension mukcik tw .dah tu , dye sekarang da kerja .tinggal lahh aku bersendirian and gerenti lepas ney kitorang jarang jumpa .hmmm~


Orang cakap lw bosan ,gi lahh kerja . nanti dapat duit and dapat kawan baru .but i do not want it ! aku malas la plak nak kerja ney .sampai bulan November je pn .tak pe lahh . stay kat rumah je laa .. dengan di temani kucing ku yang mulut bising ney ..



Memey ku ucuk. mmmuuuuaaahhhh !

Saturday, September 17, 2011

Semangat !!!

Assalamualaikum semua ..

Hari ney merupakan hari yang sangat istimewa . kenapa aku cakap camtu ? sebab aku pn tak tahu kenapa ngn aku ney . haha . tak faham laa . merepek pulak kn .

Okay ,tajuk entry aku kali ney sangat berwibawa . sebab tadi masa aku tengah online FB , aku click laa kat group http://www.facebook.com/messages/1267293147#!/groups/101768599913674/ ney . aku pun tetibe rase terkejut dan bertambah terkejut dengan ape yang http://www.facebook.com/messages/1267293147#!/profile.php?id=100000806970295 ney post kan . sungguh memberikan aku semangat nak terus kan hidup ney . thnx abg mus kacak . hee ;D ;D ..


Nah , sila lah baca . insyaAllah , korang sume pn pasti akan rasa bersemangat nak belajar . terutamanya budak yang amik STPM . okay ..layaaaannnnnnnn ..........


 kalau pandai na..ta do de kte dok kat form 6 tu de wei...lau pandai sanad kte da kat A-level...semua ditaja..ta yah mak abah kau tje kau..' SORI Lailatul Badriah Binti Mohamad AK XSTUJU DGN PNDPT KO!...kita kena ubah mentaliti kita yg slalu anggap sapa yg amik f6 org2 yg loser or xdpt apa2 twran blaja!jgn anggap kita nie second class sbb kita f6! ramai yang mengelakkan diri dari masuk f6 dan berhajat ke u sebab apa?of cos sbb status!kalau niat nak pegi u sekadar untuk berbangga sbb dah masuk u nescaya tiada keberkatan.sbb itu jika dikaji mengapa ramai antara kita yang menganggur dan mendapat pointer below than 2.9?sbb tiada keberkatan dalam kehidupan, mmg la kebnykan nya msk f6 sbb tu jer pilihan yg ada tpi igt mungkin tu la jalan yg trbaik bagi kita!sesungguhnya ALLAH SWT tahu mana jalan yg terbaik bagi kita.aku ada kisah yg nk diceritakan..kisah benar dan xde tokok tambah sikit pon.kisah diri ak dan keluarga ak.ok ak ceritakan kisah ak dlu..Dulu ak brsekolah di sekolah rendah seri pagi(sekolah sebelah kita la)..kt skola tu dlu ak xde la cemerlang sangat..kalo math mmg slalu la dpt c tpi masa upsr ALHAMDULILLAH ak dpt 5A..xsangka pon dpt straight(sumpah)..lps tu ak dpt twran gie sbp iaitu SDAR..ALHAMDULLILAH jugak sbb skola nie byk memberi ak input cara nk jadi manusia! masa pmr ak dpt 8A..nie pon xsangka jgk sbb masa exam ak xpenah pon dpt lebih dri 3A..msti korg rasa bestkan sbb dh dua kali dpt straight A tpi semua tu useless la! upsr n pmr is nothing! masa spm ak dpt 6A..ak rasa ak dh gagal sbb dh konfem ak xdpt tunaikan harapan mak ak yg nk ak jadi doktor..lps spm la bermula nya titik kejatuhan dlm idup ak..masuk mtrik jap tpi ak rasa mmg ak xleh nk carry on subjek math..sbb ak mmg bodoh math.ha3 so ak kuar la..lps tu bermula la era sindiran dan kutukan drpd saudara2 yg mcm SYIAL yg penah dirasai oleh akak ak wan mahirah wan khalid..ni kisah dier,sama mcm ak skola kat seri pagi,upsr dier ok la xde la hmpeh sgt..lps tu menyambung ke smk seri pagi..pmr hampeh,mak ak dh mula suka membebel kat dier(hahaha padan muka sapa suruh malas blaja) lps tu amik sains sukan..spm dier trsgt hampeh..zaman paling horror bagi dier sbb mak ayah dh trlampau kecewa dgn dier ditmbh saudara yg mcm bangsat2(fuck la,ank ko pon bukan nyer brjaya sgt)..amik f6..masa nie dia brazam nk buktikan yg dier boleh brjaya kat mak ayah dan tutup mulut sedara yg syial tu! berkat usaha dan rezeki yg ALLAH SWT bagi pada sapa yg berusaha..dia dpt pointer bagus..dier dpt msuk UKM dan yg lagi best dpt biasiswa JPA..sumpah jeles gile ak..skang nie pon exam U momentum dier ada lagi,,xpnah dpt bwh 3.0 lagi..hopefully kekalkan la momentum tu yo mahirah(ak xpenah pon pgll akak2 aku akak..pgll nama jer)hahaha..so korg dh nmpk kan pola perubahan graf dlm citer ak ni..sorg graf naik sekejap lps tu terus menjunam n sorg lagi asyik menjunam jer tpi lps tu terus naik dgn drastik..hidup ni umpama roda,yg diatas xkan sentiasa diatas dan yg dibwh xkan sentiasa dibawah..so yg paling penting xkira kt tmpt mana ko blaja,satu pintu tertutup pasti akan ada satu lagi pintu yg trbuka..peganglah kata2 tu,jgn skali2 rasa rendah diri sbb dpt msuk f6 jer n last skali “to be a champion you have to believe in yourselves when nobody else will” sori kalo cite ak ni panjang sgt..marilah kita sama2 jadikan f6 seri pagi setaraf f6 kgv n tunku durah!jadikan batch kita pemangkin generasi cemerlang stpm!




Da baca kan ? bersemangat tak ?? hehe .. okay laa . bye ..




p/s : Thnx coz reading this entry . mmmuuuahhhx !!

Tuesday, September 13, 2011

Saya Sayang Awak Lebih .:)

Memang dah di takdirkan kita berjumpa kan sayang ..

Walaupun da pernah terpisah tapi kita tetap bersatu balik ..

Itu lah yang di nama kan jodoh ..

Alhamdulillah ..

Saya sayang sangat kat awak sebab saya tak pernah sayang orang lain macam saya sayang kan awak ( tak la termasuk family ye . tu memang dah wajib sayang )

Kadang-kadang tu saya terpikir , kenapa lah baru sekarang Allah temukan saya dengan awak ?

Kenapa tak dari dulu? Sejak saya lahir lagi .. (kan best camtu :)

Tapi camne pn , saya sayang sangat kat awak .

Sya tw saya tak SS .. kan kan ??

hee ;D

Awak baik sangat.. family awak pn baik sangat dekat saya ..

Pertama kali awak kenal kan saya kat family awak , saya macam dapat rasa yang diorang sume suka kat saya .. ececehh .. saya malu tw .. hee ;D

Yang paling saya tak boleh lupa , hari sabtu yang lepas bersamaan dengan 10 SEPTEMBER 2011 , awak dah bukti kan kat saya yang awak sayang kan saya ..

Awak sanggup jadi rider ''RAJA ATAS TAR'' semata mata nak penuhi permintaan saya .. permintaan yang mengarut kan sayang ? hehe .. saya macam tak de orang lain je nak ajak gi teman tengok wayang .

Tapi awak ikut je . padahal time tu awak dekat Port Dickson dengan kawan-kawan awak .. awak datang jumpa saya kat JJ seremban 2 tu tepat pada waktu yang awak dah janji kat saya ..

Saya terharu sangat tw :')

Malam nye pulak .. awak sanggup datang rumah saya nak jumpa saya walaupun time tu hujan lebat , ribut menggila ..

Tapi awak tetap jugak datang jumpa saya .

Basah sume baju awak , pakaian awak .. tapi awak kate , " Abang tak kisah laa cayang , basah pun sekejap je . nanti kering laa ney .. yang abang kisah kan , cayang tu tinggal sorang sorang .. bahaya tw cayang .. lain kali jangan tinggal sorang sorang lagi ek .. "

Ye sayang ,, saya ingat pesan tu ..

Sebab saya sayang kan awak sampai bila-bila ..

dan

Saya masih menunggu lagi satu janji awak kat saya ..

Janji SETIA dengan saya sampai bila-bila ............

# entry ney khas untuk awak yang saya SAYANG , ( Mohamad Faizal Bin Nazaruddin ) ;D i luv u abang ucuk ......






p/s : Thank You coz reading this .. mmmuuahhh !!

Wednesday, September 7, 2011

saya sedih . sumpahh sedihh :'(

apa lahh salah aku sampai kau cakap aku macam tu ? sedih hati aku dengar tw . nak tersumbat injap jantung aku bila kau kate aku ney pakai SUGAR DADDY . kuang ajar plak aii .. mana ade lahh sayang .. aku belum buduh lagi nak pakai tu sume . hmm . :'( so sad . aku pn tak faham kenapa sekarang kau suka plak tuduh tuduh aku . tolong lahh faham . aku dah berubah . no scandal ! n op coz , no SUGAR DADDY !


please lahh .. faham aku ye sayang . tak mo lah tuduh tuduh ney . kecewa hati ney tw .


p/s : Thnx coz reading this entry . kbye . :'(

Tuesday, September 6, 2011

Contact lens yg cantik tp menyakitkan .

Assalamualaikum ..

Tak terlambat lagi kot aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI kepada semua reader blogg aku neyh . Raya pun da berlalu .tapi hajat aku yang satu tu memang tak kan pernah nak tercapai . Bermula dari raya tahun lepas lagi aku teringin nak pakai CONTACT LENS  yang berwarna warni tu .tapi tak jugak tercapai hasrat . ape lah nasib kan . terpaksa la lepaskan hasrat nak pakai benda tu raya tahun neyh . pun tak tercapai jugak . salah satu faktor nya is aku takut nak pakai . takut ade kemungkinan mata aku rosak . da la mata aku neyh memang da sedia rosak . uishh . tapi rugi kalau tak pakai . aku nak jugak cantik . tak abis abis akak aku je yang kena puji ." Lawa lah mata kak Mira . besar je . bercahaya plak tu . " ciss !! orang puji dia je , aku langsung tak di puji . padahal aku pn cantik macam dia jugak . (haha . perasan pulak .)


disebabkan aku ade perasan cemburu yang melampau , aku pun nak jugak pkai contact lens tu . alaa . bukan nya mahal sangat kan . boleh je beli . tapi tu lahh .. aku tak reti pulak nak memakai ea . menyakitkan mata la weyh . sumpah ! aku tak reti nak pakai . :'(




tengok kakak aku tu . cantik je mata dia pakai benda alah tu . tak pedih pn mata dia . waaaaa~ jeles nya aku . :'(


tapi tak pe , aku akan try jugak pakai benda tu . lambat sekali pn tak pe . mencuba itu sesuatu yang bagus . hehe . jangan terkejut wahai kakak ku suatu  hari nanti adikmu juga akan mempunyai mata secantik itu . hahahaha (gelak kuat kuat sambil berlalu pergi )


p/s : Thank you coz reading this entry . mmmuuuahhhh !