Friday, June 29, 2012

Rindu :')

Assalamualaikum..


Setelah sekian lama blog ku menyepi, baru hari ney aku dapat nak hangatkan nya balik. Rindu lah nak taip taip ney. Aku jadi takde mase nak jaga blog ney sebab aku dah mula menyibukkan diri aku dengan study aku kat Alor Gajah tu. Atau nama komersialnya LONDU. haa, kemain sodap namo ea tu. haha. 


Aku memang tak sangka, cepat sangat masa berlalu and now aku dah berada di semester ke 2. Dah jadi senior dah. Tapi senior taik kuhcing! haha. aku stay kat kolej Tun Teja. We LOVE TEJA!! eh, semangat kau cyda. Bukannya ape, semangat sayangkan kolej tu yang penting. Tapi untuk pengetahuan sape yang baca, aku jarang ade dalam bilik aku. Aku illegal kat bilik member aku. dekat Tun Fatimah. Hmm, sebabnya, aku sorang je dekat bilik yang ambik course Tourism. Yang laen ambik Account in System. So, aku nampak macam terpinggir je. Tapi aku okay lagi dengan 3 orang roommate baru aku. Aku tak dapat sama roommate macam sem lepas. Miss u Niesa!! *sedih :(


Untuk sem 2 ney jugak, aku pergi kelas dah tak jalan kaki macam sem lepas. Kalau hujan, basah dari atas sampai bawah, luar dan dalam . haha  sekarang dah naek kereta dah. Eyya member aku tu dah bawak kereta. So, tu memudah kan aku untuk kekelas dengan senang hati tanpa memikirkan panas terik, hujan mahupun peluh yang bertakung kat ketiak! haha.





Yeah! this is four of us. but ade lima orang sebenarnya . sebab yang sorang lagi yang tukang amik gambar ney. hehe. sian ain. takpe. jap lagi aku selit kau plak eh. sabar ye. okay , sekali lagi aku kenal kan. Eyya yang pakai baju warna kuning tu. Niesa yang sebelah eyya, aku sebelah Niesa and sebelah ku yang tepi tu Ieqa. kami memamg rapat. so, jangan jeles. ehem, menggelabah lak aku. hehe.




Ha, ade pn kau ain! hehe. Ain cantik. Kulit dia putih je. aku kuning sikit. mane de hitam :'( hehe . bila ade kawan ney buat hidup aku perfect. diorang ade bila aku susah. Thanks a lot kawan. :) aku harap, kita berlima akan kekal sampai bila bila pn. degree pn same jugak. korang lahh kawan yang paling best aku pernah jumpa. :)

*busy with assignment.
Thanks reading. Bye ;)

Monday, June 4, 2012

Lendu kata HI !!!

Assalamualaikum..


Hari ney hari ape? Bape haribulan? Hm, 4 June 2012. Hari Isnin. Today hari lahir kakak aku lah. I only have 1 sis. So, she is everything to me. First of all, nak wish dulu kat dia. 

Kak mira, selamat hari lahir yang ke 22 tahun. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ye. Kawin jangan lupa ajak? HEE :D 



Aku dengan dia mempunyai wajah yang tak serupa.apatah lagi seiras -.-'


Lepas tu, aku nak berhenti kerja dah. aku nak pergi menuntut ilmu kat Melaka balik. atau lebih dikenali sebagai LONDU. ;) Tapi aku tak buat ape ape preparation pn. Malas nak mampus kan? ye. memang pn. aku macam tak nak balik sane je. macam malas je. macam tak best je. macam itu lah, macam ini lah.. Tapi ..


Aku tetap kena pergi. Mak dah bising suruh aku kemas barang, beli barang, tapi aku tak buat pn. Masya Allah, malas nye aku. -.-' Aku upah adik aku je lahh buat semua tu. gaji aku dah dapat, aku sedekah je lahh kat dia RM 5. dapat jugak dia buat duit topup. haha :D



Bila lahh aku dapat beristirehat macam ney lagi?
Duduk tepi pantai sambil message dengan Cinta hati.
Pakai spek mate hitam pinjam org punya.
Berjimba bersuka ria.
Hm :'(


Walau macam mana pun, aku tetap kena kemas barang. lagi bape hari lagi ney nak pergi sane. 9hb dah kena berangkat. jumpa junior Tourism lagi.Wah, aku bukan part one lagi lahh!! bangga seyh. dah jadi senior rupanya aku. bangga bangga. :D


Lagi sebab aku kena kemas barang sebab aku rindu member aku kat sana. dah 2 bulan tak jumpa. dah makin cantik ke diorang? ade macam aku tak ? alaa, perasan aku ney. -.- rindu tau kat diorang. harap harap dapat sama kolej lagi. aku memang nak roommate yg same macam sem lepas. tak nak lahh orang laen. tak suka! 
Alamak, emosi pulakk -.-'


Kami dari Tourism Mgt UiTM Alor Gajah.
Latar belakang kolej kediaman Tun Hasan.
Last sem punye tempat.
Rindu :')


Hi Lendu! im back to you. And im getting to miss my family, my cat and my cinta hati. Take care sayang. I love you :'(

Friday, June 1, 2012

Ku dah gomok!

Assalamualaikum ..


Hai korang sekalian. Bagaimana? Sihat kah anda? Aku sihat je. makin sihat ade lahh ha. makin gomok. aishh. mane tak gemuk. asyik nak makan je. masalah. masalah. *sambil pegang kepla kasi picit sikit demi sedikit.

Daripada berat aku 45kg terus mendadak naek sampai 49kg. Aduh, risau pulak aku. takpe takpe. Bulan June ney akan aku pastikan lemak lemak sekitar tubuh aku ney, aku buang. aku nyah kan dia jauh jauh dari aku. aku benci kau lemak tepu! aku benci !!! *tibe menggelabah cipan. -.-'

Aku dapat rase kan berat aku dah naek bila pipi aku makin mengembung. Atoiiyai, haruskah pipi aku mengembung sebegini rupa? perlu kah? wajibkah? haramkah? 




Takpe lahh cyda. nanti kau balik Melaka, mesti kurus balik sebab kau tak dapat nak makan ape yang mak masak. menurut kajian aku, aku akan jadi montel dan debab kalau makan ape yg mak aku masak. sebab mak masak dengan penuh kasih sayang, yang makan nye pun dapat lahh kasih sayang.

Tu yang tombam somacam. haha :)


Ney lah rupenye kalau mak masak dengan penuh kasih sayang. Anak anak pn hyper semacam. 
Haha :D
Happy Sibling!!!