Saturday, July 21, 2012

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.

Assalamualaikum semua.




Ramadhan datang lagi. Alhamdulillah, kali ney aku dapat lagi menyambut bulan ramadan bersama keluarga tercinta. Tak lupa jgk bersama buah hati ku. Tapi ramadhan kali ke dua. :) Apa yang bestnya ramadan tahun ney, aku dapat menyambut first ramadan dekat rumah. Sahur dengan mak, ayah, and adik adik. Akak aku takde. Dia dekat Shah Alam. Tak dapat cuti. Hmm, tak lengkap family aku. :( Takpe lahh. Janji time raya nanti dia ade. Baru one happy family. kan kan?




Tapi apa yang tak bestnya puasa kali ney bila aku berpuasa dan bersahur dan berbuka dengan kawan kawan dekat kolej. Takde dah rebut rebut kurma dengan adik adik masa berbuka. Hmm, sedihnya. Puasa di perantauan. Walaupun kat Melaka je, tapi aku tetap rasa jauh dan aku rasa aku duduk merantau di negeri orang. Apa lahh nasibmu wahai Shahidah. :(

Takpe lahh. Sabar je lahh. Ini lahh namanya pengalaman di negeri orang. Lagi 2 tahun je aku kat Melaka ney. Lepas tu, aku boleh duduk rumah balik. So, smile k cyda :) Hmm, bila bulan puasa macam ney, mesti aku akan pikir nak makan ape je. Ade tu, aku pandang biskut Chipsmore pn aku kata 'menyelerakan'. Padahal, ape laa sangat biskut tu kalau nak dibandingkan dengan kek ke, coklat ke. haha. Tulahh akibat dah lapar sangat. Pandang makanan yang biasa biasa pn jadi sedap memanjang.

Kalau aku lah, pilihan aku nak berbuka, aku mesti pilih ayam percik. U know why? Aku suka sangat dengan ayam percik tau. Kalau ayah aku pergi bazar , aku mesti pesan kat dia suruh belikan ayam tu. Tapu jarang sangat ayah aku belikan. Sebab dia lagi suka makan murtabak dengan roti john. Hmm, takpe takpe.




Tu, nampak tak tu? Sodap kan? Aishh, nasib baek gamba yo. Kalau tak, memang den ngap yo tu. Haha. Yaa Allah, dugaan dugaan. Sedap sungguh. Tak tahu la nanti dekat Alor Gajah ade jual ke tak? Kalau ade, memang aku nak pergi beli je ney. Tak sabar sungguh! Haha..

Ape ape pn, aku dengan seikhlas hati, ingin mengucapkan SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA :)


p/s: Kami tak sengaja terpakai merah. WOMEN IN RED!!!!

Friday, July 13, 2012

Selamanya Neelofa.

Asalamualaikum semua. 


Bertemu kembali kita ye kawan kawan ke edisi yang ke berapa entah. Aku tak sempat kira. Hehe. Okay, first of all, aku nak bagi amaran pada sapa yang sudi membaca belog ini. Barang siapa yang tidak meminati NEELOFA , sila keluar dengan segera. Hal ini demikian kerana, nanti ade pulak yang kata aku ney buat korang sampai keluar muntah hijau, pink, biru, merah, kuning dan sebagainya.


Beberapa hari yang lalu, aku telah mengalami peyakit yang datangnya bila aku terkejut je. Bukan sakit jantung. Tapi sakit menjerit macam beruk di lautan. Eh, beruk di hutan. Nak tahu mengapakah aku menjadi sedemikian rupa?? Ini semua gara gara angau aku kat Neelofa. Rasanya semua orang dah tahu yang aku angaukan dia. bukan angau nak dibuat bini, kekasih, apatah lagi emak tiri. Tapi angau kerana keperibadian yang ada dalam diri dia. Ecewahh. ayat kau pulak cyda. Mintak kaki ha.. Sampai kawan aku panggil aku "Neelopak" sebab aku Neelofa cetak rompak. haha. Kerek, kerek!! :D


Aku menjerit bagai nak gila dalam bilik masa kat Melaka, lepas tweet aku dekat Twitter, telah di balas dengan kadar yang agak lambat sikit. caye tak korang?? Alaa, caye lahh eh?? Nah bukti..






Nampak tak? Hi Sayang lagi tahu. you know what? I'm happy so much!!! Aku rasa aku orang bertuah sangat sebab dia nampak tweet aku. aku cuma hantar "Hi kak Neelofa." Happy tak? Bila dia sempat tweet aku balik. wahh... dengan secara tak sengaja, aku menjadi monyet menjerit jerit sorang sorang dalam bilik lepas baca tweet tu. Haha. Kelakar kalau ade orang yang rakam. Nasib baek takde. ;)


Tak lama lepas tu, aku mention dia lagi kat tweet aku yang ke 2654. Dan dengan tidak disangka sangka, tweetku dibalas!!!! lagi sekali aku kelihatan seperti monyet mendapat pisang emas yang telah dibawa pulang dari belayar. Take a look. I'm not lying. ;)





See guys. I'm not lying right. ;) She's so nice . Siap letak smiley dengan love lagi tahu. Aku happy lagi. Macam tak percaya je kan? Hehe. Kalau lahh akak Neelofa baca blog saya ney, saya nak sangat bagi tau akak yang saya suka kat akak. Saya suka kat akak bukan sebab akak cantik je, tapi akak seorang yang berbakat and of course pandai buat bisnes. Walaupun saya tak pernah beli brand kasut akak, sebab mahal.. hehe tapi saya suka sangat dengan design kasut keluaran nama akak tu. Hope that, one day, saya dapat sarung sepasang and berpasang pasang kasut dari ciptaan akak. Hope that!!! :D




This is me. 
and 
this is my idol ;)
|
|
|
|
v




Thanks reading babe. ;)