Saturday, August 11, 2012

Assignment HTT 167.

Assalamualaikum..


Ya ampun, dah lama rasanya aku tak update belog ney. Bersawang ha. Haha.Rindu ney. Kali ney aku nak update pasal assignment tourism aku. Hari sabtu yang lepas, aku tak ingat la bape haribulan yang pasti hari sabtu, aku pergi buat assignment ney. Group assignment kan, so aku pergi bergroup la. Aku, eyaa, Niesa and Ieqa. Yang kena drive dah tetntu laa Eyaa sebab tu kereta dia. Aku duduk belakang je as penumpang terhormat. Haha. Based on assignment ney, dia suruh kitorang pergi 12 tempat perlancongan kat Melaka Bandaraya Bersejarah ney. Ade symbiotic, Human made and Nature. So, kitorang dah senaraikan 12 tempat menarik yang kena pergi. Check it out :

  1. Zoo Melaka
  2. Taman Buaya
  3. Taman Rama rama
  4. Air Panas Gadek
  5. Pantai Klebang
  6. Pantai Puteri
  7. Muzium Belia
  8. Jonker Walk
  9. Muzium Kesenian
  10. Hutan Simpan Sg Udang
  11. Taman Seribu Bunga
  12. Cendol Baba & Nyonya
Banyak kan tempat menarik kat Melaka ney? Tapi aku cuma dapat amik sikit je gambar sebab BB aku takde batery. Selebihnya gambar semua kat Nikon Eyaa. Laen kali laa aku amik gambar tu ye. Antara gambar yang aku sempat amik kat Pantai Klebang...


Pantai yang lawa :)


*Gambar ney aku amik kat Google image :)


Ikutkan jadual yang betul, sebelum pergi pantai, kitorang dah pergi Zoo Melaka, Taman Buaya dengan Taman Rama rama. Antara gambar yang dapat di amik dari BlackBerry 9700 aku kat Taman Rama rama:



Iguana yang Comel. :p


Merak yang sombong. Konon dia lawa sangat. -.-


Ney pn spesies Iguana jugak ney. :)


Rama Rama :)


First time tengok buaya. Hihi :p


Ney laa Aligator. Spesis buaya jugak. :D


Kek batik. Haha. Ular Sawa tengah tidur. Mana kapla dia?? :)

Haha. Banyak lagi sebenarnya binatang kt Taman Rama rama ney. Tapi sikit je yang aku dapat amik gambar. Ada macam macam spesis ular yang ada. Comel je ular tu . hihi. Aku siap masuk dalam kandang ular tu lagi. Eiqa and Niesa memang tak nak masuk. Geli katanya. Yang Eyaa pulak masuk depam pintu je. Takut jugak nampaknya. Hehe. Aku je lahh yang berani. Sebab ular tu semua ular pokok je. Time pagi dia tidur. So, dia tak nampak aku masuk. Haha. :)

T u menjadi pengalaman manis dalam hidup aku. First time masuk tempat tempat haiwan macam tu. Seronok sangat. :) Bila dah jadi budak Tourism ney, semua tempat aku pergi jelajah. Lepas ney nak jelajah luar Melaka pulak. Mana tahu dapat pergi Penang ke. Terengganu ke. Insya Allah :)


Bye. Thanks read :)