Sunday, November 10, 2013

Assalamualaikum.

Semalam,
Masih lagi menangis merindu orang yang jauh.
Jauh di mata, kat hati dekat.

Bukak diary. Lama aku renung, Lama aku tenung.
Macam macam cerita tersimpan.
Semuanya jadi kenangan.
Yang dah lepas tetap lepas.
Yang menanti di depan tu lebih pasti.

Maaflah kalau hati ney terlalu keras.
Memang tak semua lelaki sama.
Ada yang kelangit. ada yang kelaut.
Tapi kalau dah kata aku hitam, hitamlah.
Putih, makna putihlah.

Aku tetap menanti.
Sorang yang pasti.
Future Hubby maybe.

Okay dah. bye.

Saturday, October 26, 2013

Hilang punca.

Assalamualaikum..

Sebulan dah berlalu, kejadian tu masih berlegar kat kepala.
Setiap kali pejam mata, drama bermula.
Setiap kali drama bermula, airmata keluar dengan tak sengaja.
Aku tak mintak perasaan ney datang.
Aku lagi berharap perasaan ney pergi..

Tapi....

Pandang sekeliling, mula semuanya macam wayang.
Putar balik apa yang dah berlaku 5 tahun lepas.
Pandang macam macam tempat, kenapa semuanya pasal kau aku ingat?
Aku tak tahu apa punca aku jadi macam ney.
Seakan akan hilang pertimbangan, teringat benda yang dah lepas.

5 tahun perkenalan, 3 tahun jalin hubungan, selama lamanya aku takkan lupakan...

Biarlah hati perasaan ney terus macam ney.
Ingat kenangan yang dah tak perlu diingatkan lagi.
Asalkan aku tak kacau hubungan mereka.
Moga Allah SWT temukan aku pula dengan kegembiraan.
InsyaAllah.... :)




Cyda.

Friday, October 11, 2013

Im Strong.

Dugaan datang, Allah tak bagi tahu bila, kat mana dan untuk apa.
Aku tahan, aku sabar, aku terima.
20 tahun umur aku, aku dah rasa sakitnya hati.
2 orang yang aku sayang pergi.
Kalau pergi mati aku redha.
Kalau pergi masih ada depan mata, apa boleh buat?


Kawan bertahun lama musnah kerana sepotong.
Bukan sepotong kek Secret Recipe yang sedap.
Tapi sepotong bangkai daging gajah yang maha berbau.
Faham makna sahabat?
Susah senang mati bersama.
Makan sepinggan, tilam single jadi queen.


Aku redha kau pergi.
Kau pergi bawak hati aku yang kau dah tikam tikam dengan pisau rembo.
Walaupun tak tajam tapi tumpul lebih menyakitkan.
Kau blah, aku blah.
Sekarang dah lama berlalu, aku pun dah lupa pasal kita.
Terima kasih kawan...


Kekasih...
Kau memang tak guna.
Kau tinggalkan aku waktu aku nak berperang dengan kertas final semester.
Kurang ajar betul kau buat aku macam sampah yang kau sepak masuk ke longkang.
Dari sekolah sampai masuk university, kau yang aku puja.
Sekarang kau blah pergi kat orang yang kononnye mampu fahami jiwa raga kau.
Pergilah pergi!
Aku terima dengan hati yang berkuasa sakitnya.
Aku mohon kau bahagia untuk selamanya.


2 insan aku pernah sayang makin bahagia.
Yang aku pinta, korang pergi jauh jauh daripada aku.
Jangan pernah tunjuk muka kau depan aku.
Aku tak nak luka yang dah mula nak sembuh berdarah balik.
Mungkin ada hikmah kenapa benda ni jadi.

Aku cuma perlu bersabar dan terus bersabar.
Kekuatan aku adalah diri aku sendiri.
Aku tak minum Tongkat Ali, Kacip Fatimah, 100 plus nak jadi kuat batin.
Aku cuma perlu memohon kekuatan dari yang Maha Esa.
Hanya Dia pendengar setia.
Setia untuk selamanya........

 
 
 
Cyda.

Monday, September 23, 2013

Hanya Coretan Naluri.

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya aku tak update apa-apa. sorry. Busy sikit. Lagipun takde mende yang nak diceritakan. Nah, dah kumpul sekian lama, baru aku ada hati nak menaip panjang panjang nak ceritakan segalanya yang dah berlaku. Aku bukan jenis yang suka berkongsi cerita. Tapi aku jenis yang suka meminta pendapat dalam masa yang sama aku dah tercerita semuanya pada orang. Hmm, sekurang-kurangnya hati aku tenang. Selain luahkan kat yang Maha Pendengar, aku jugak dapat luahkan kat kawan kawan.

Korang tahu ape tu cinta? Tahu tak apa maksud sebenarnya? Kalau tahu sila laa bagi tahu kt aku. Aku rasa aku pernah jatuh cinta. Banyak kali kot. Jatuh cinta kat retis yang hensem hensem sadoo grrr gitu ha kauu.. jatuh cinta kat pemandangan ciptaan Allah dan aku jugak pernah jatuh cinta kat keindahan macam macam. Tapi buat pertama kalinya aku jatuh cinta terhadap sorang insan.

Yup, sorang insan yang bergelar lelaki. Bertahun lama aku dengan dia. Macam macam kenangan manis pahit tercipta. Tapi Allah maha berKuasa. Dia lagi berhak menentukan apa yang terjadi untuk masa depan hambaNya. Aku pasrah akhirnya cinta yang aku agungkan tu akhirnya terlerai jugak. Mungkin kerana salah faham yang hebat antara kitorang, tak pun kerana sudah jemu bertahun belek muka yang sama. Atau pun dah takde lagi rasa sayang dalam hati.

Aku redha kalau Allah dah jarakkan hubungan aku dengan dia menggunakan seorang perempuan lain. Watak lain yang tiba tiba mencelah dalam lakonan aku dengan dia. Aku terima kalau kasih sayang dia dah berubah ke arah orang lain. Aku terima semua tu dengan hati yang ikhlas. Walaupun sakit, aku tahu sakit ney tak lama. Aku hilang sorang je orang penting dalam hidup aku. Tapi aku tak pernah hilang 6 orang ahli keluarga ku. Aku tak pernah hilang kawan kawan yang selalu mendoakan kebahagiaan aku.

Selama bertahun aku serahkan perasaan ney pada sidia, selama bertahun jugak lah aku nak ubati balik perasaan yang dah hancur ney. Aku ada tanggungjawab lain. Aku ada tujuan lain yang aku nak selesaikan. Aku ada harapan yang tinggi nak berjaya dalam pelajaran. Aku tak nak apa yang aku dapat apa yang aku dah usahakan musnah sebab satu perasaan ney.

Final exam nak dekat. Lepastu tamatlah semester 4. Lagi satu sem menanti lepas tu practical and last, aku grad! Itu yang aku nak. Mohon perasaan ney sila laa pergi jauh jauh. Aku tak jahat walaupun kadang kadang aku nakal. Aku tak busuk hati nak doakan keruntuhan hubungan orang. Ye memang betul, orang yang bahagia atas pemderitaan orang lain, dia takkan bahagia selamanya. Tapi aku tetap doakan yang terbaik buat si dia dan pasangannya.

Semoga hubungan mereka kekal ke jinjang pelamin, kekal ke akhir hayat, InsyaAllah... Juga semoga aku terus bahagia bersama family dan kawan kawan. Allah SWT dah tulis perjalanan hidup setiap hambaNya di dunia ini. Allahualam....

Tuesday, May 21, 2013

Kau kenal aku pn tidakkk!

Assalamualaikum...


Makin lama, makin tinggi tahap kemalasan aku nak update blog. Aku lebih rela digelar pemalas daripada digelar sombong. Pahal doh kau kata aku sombong? Ada tulis ke kat dahi tu "SOMBONG" besar besar?? ha? Ada? Takde rasanya. Dah tu, asal laa kau kata aku sombong!

Sebab aku tak approve kau kat fb aku? Sebab aku tak approve kau kat WeChat? Tu kau kata sombong? Tahi! Aku approve orang yang aku kenali. Maaf, aku bukan manusia yang suka melayan orang tak kira bangsa tak kira jantan betina.

Bukan sebab aku dah ada yang punya aku menyombong. Tapi sikap kau sendiri yang buat aku tak peduli kan kau. Malas lah nak layan orang yang sikit sikit "Awk, nak kenal." "Awk, nak no phone." Apa ney??? Tak gentle gila!

Bila aku kata "Sila laa kenal. Nama saya Shida. Awak pula?" Dah kau pulak kata "Awk, jom couple?" Ehh, apa ney gila?? Kau mental ke sihat ke tidok? Apahal lain aku tanya, lain kau jawap. Dasar manusia!

Tu bila aku reply apa apa message yang aku terima. Bila aku abaikan message tu, kau kata lagi "Woi betina, kau ingat kau lawa sangat ke ha? Poyo lah kau, orang message pn tak nak reply. Ingat kau cantik sangat laa tu?"

Apa ney awak...... Apa masalah awak? Kalau dah tahu yang saya ney CANTIK SANGAT pahal awak message saya lagi? Pergi lah dipersilakan message dekat orang lain. Haduhhh.... Masalahbetul!

Wednesday, May 1, 2013

Smartphone. I need it!

Assalamualaikum...
 
 
Hah, berhabuknya blog aku ney. Lamanya aku tak usik blog ney. Sian dia ye, akak tinggalkan dia ye. Akak shelalu bukak twitter shampai lupa kt awak. Shorry leee. (mcm cakap ngn kucing plak.)
Hmm, cuti sem dh lama berlangsung. Aku sekarang tengah berbulan madu dengan percutian singkat aku ney. Harap tiada benda yang busuk berlaku sepanjang percutian aku ney. Tapikan, selalunya kalau cuti sem, mesti ramai member aku cari peluang untuk cari duit. Caranya pegi kerja part time. Aku pun sama jugak. Macam biasa la. Part time kat tempat kerje lama aku dulu tu. Alaa, jual perfumes tu...( Kesian kau cyda, takde tempat lain nak keje. haha)
 
Niat aku kerja first of all mestilah nak cari duit lebih. Nak harapkan ptptn memang dh habis laa cite dia. Berapa ribu sangat. Kalau RM10K ke mampu laa tanggung aku sampai cuti sem. (hikhikhikkk tak reti bersyukur punye orang. Orang dh bagi pinjam tu cukup baik lah kan.)
 
Bb saya yg comel mcm tuan dia. Hihi. Sapa nak beli? Saya jual RM 800. hahaha
 


Aku biasanya kalau cari duit mesti ada satu tujuan. Ha, nak beli phone baru. Please money, come to me. Come to me.,..... :D  Bukan tak bersyukur walaupun dah ade BlackBerry. Tapi aku nak jugak macam orang lain., De handphone touch screen. Boleh main Instagram. hikhik.. Selalunya phone Ain jadi mangsa aku. Asal amik gambar je guna phone dia. Asal nak main game je kat iPod dia. Shian Ain tau. So, disebabkan tak nak nyusahkan dia lagi, (ecehhhhcehh.haha) aku pun berhasrat nak beli phone lain. Tak nak laa guna bb lagi. Aku dah hilang kesabaran guna smartphone yang tak berape nak smart tu.
 
iPhone 5 yg menjadi idaman saya. :*
 
Actually, aku nak sangat pakai iPhone. Teringin weyh. Sape tak nk guna phone tu kan. Canggih, ada brand, ada epal. Handphone lain takde pun lambang buah jadi symbol dia. Dah laa camera iPhone ney cantik. Macam macam application boleh install. Kalau bb, terhad sangat applicationnya. Nak main game pun tak boleh. Klau iPhone syok ohhh. Cuma satu je kelemahan iPhone ney. Tak boleh jatuh!! Fuhh, kalau aku pakai phone, tak pernah tak jatuh. Mesti jatuhnya lah. Bukan sekali, bukan dua kali, tapi dah banyak kali. Jahanam iPhone.... :(
 
Tapikan bb dah keluar model baru dia tau. Cantik pulak aku tengok. Tapi harga dia tak yah sebut lah. Hanya yang mampu sahaja mampu memilikinya. Antara orang yang dah pakai BlackBerry Z10 tu macam Dato' Siti Nurhaliza, Fazura, and ade laa lagi artis ney. Hmm, mampu ek diorang? Aku??? Aku tak payah tanya laa. Memang MAMPU sangat dah ney. Memang kerja 5 bulan pun belum tentu dapat beli. Kecuali kalau aku tak usik langsung duit gaji aku. Aku simpan dalam bank sampai dia beranak pinak. Tapi aku cuma manusia biasa. Mesti aku terguna jugak duit tu.
 
 
New BbZ10. Lawa tak? :*
Penyelesaiannnya memang aku kena jugak laa pakai bb aku ney. Nak tak nak sabar je laa. Sabar ye cyda. Kau kahwin dengan Dato' Seri ke, Tan Sri ke baru kau boleh pakai phone kau nak tu ye. Bukan phone je kau dapat, rumah, kereta, hotel, syarikat sume orang tu bagi kat kau. (Iee, mata duitannya aku. Hahaha.)
 
Thanks reading... :)



Friday, February 15, 2013

Kisah kelmarin.

Assalamualaikum semua.

Harap pembaca yang sudi baca ney sihat hendaknya. InsyaAllah... Macam mana cuti tahun baru cina kali ney? Ada pape aktiviti yang best? Ahaa, disini aku nak kongsikan pengalaman aku sebelum tahun baru cina untuk tahun ney. Kali ney kisah aku banyak gambar. Diharap pembaca sekalian tidak mual mahupun muntah melihat aksi aku dan rakan-rakan di lensa kamera milik rakanku.

1,2, dan 3 Febuari lepas, aku dengan ahli kumpulan dokumentariku iaitu Wana, Ain, Wani, Farid dan juga pemandu merangkap jurukamera kami pada hari tersebut ; Fizan atau lebih mesra dipanggl Guri Guri Guri. Ehh, oberr sampai 3 kali pulak. uhukkks! Kehadiran kami ke Kuala Pilah disambut baik oleh makcik pakcik kat situ. Untuk pengetahuan semua, mereka ney stay kat rumah aku selama 2 hari tersebut. jimat kos sikit. :) haha. Okay....Bermula laa perjalanan dokumentari kami.....

Bukit Putus merupakan perjalanan pertama kami. Aku berada dalam kereta yang berasingan dengan mereka sebab faktor sempit dan juga kereta berat. Hihi.. Aku naik kereta ayah aku. diorang pulak naik kereta Gen 2 yang telah kami sewa dengan nilai anggaran sewa sebanyak RM100.00. Krikkkk..... Krikkkkk...... Krikkkkk tu je laa yang kami dengar sepanjang laluan ke Bukit Putus. Jalan dah lama tinggal memang seram kalau waktu malam. Nasib baik kami melalui jalan tersebut pada waktu pagi nak ke tengahari. Takde laa takut sangat. kan kan? Bila dah sampai, kami mulakan edisi shooting kami. nak tengok videonye?? Tak payah laa.. nanti member aku malu. Hihii

Lepas ke Bukit Putus, kami teruskan perjalanan hingga ke kampung senaling. Mak tih aku buat kenduri time tu. Memang sedap laa shoot latar belakang orang tengah kenduri. Aku laa jadi pengacara pertama untuk slot dokumentari kami tu. Dah bla bla blaa aku cakap, kami pun menjamah lauk kenduri. Tapi Wani je tak makan. Maybe sebab takde ayam goreng. hewhewww :D

Selepas ke kenduri, kami berehat sebentar di kampung ku, di Tanjung Ipoh Kuala Pilah. pada asalnya kami nak ke 4 tempat dalam satu hari. Tapi sangat letih dan penat, kami jadikan perjalanan kami daripada sehari kepada dua hari. Lepas rehat-rehat makan kuih badak berendam dengan air jimmy asmara, kami teruskan perjalanan ke Restoren Warisan Terachi. Suasana restoren tu cantik dan lawa. tapi sikap tuan punya restoren yang tak lawa. Orang datang dari jauh nk interview, dia boleh buat bodoh kat kitorang. Makanan dia yang sedap jadi tak sedap. Tapi time Wana and aku nak bayar bil makanan, dia ada memohon maaf. Katanya dia busy. Tak terlayan kitorng yang datang nak interview ney. Yelaa, kami interview akak, bukannya masuk tv. paling busuk pn masuk laptop Tania je. ngehh ngehhh ;p

Lepas Wana shoot kat restoren, turn Ain pulak shoot kat Padi Field at Terachi Village. Tempatnya sangat laa nyaman. waktu kami datang nak shoot, ada sepasang pengantin pun tengah pose anje anje kat tengah sawah tu. Biasalaa nak buat gambar kenangan kawin. Hmm, abg, sayang nak camtu jugak. Ambik gambar kat tengah sawah. Pemandangan lawa je........ *tetiba menggelabah cipan. ahaks!!!

Hari keduanya, kami ke Ulu bendul. Kononya member aku ney nak pergi UB pukul 8. 8 katanya... tapi sorang pn tak bangun lagi. Guri je yang dah bangun. Aku? hihi pun belum bangun lagi. Tengok jam dah pukul 8.30 je. hewheeww ;p Okay sambung, lepas tu kami pun pergi laa ke UB dengan tujuan dan harapan berbunga konon nak siapkan dokumentari kami. Turn Farid pulak. Aishhhh. belum pape camera Nikon Wani dah masuk air. Salah Guri katanya sebab tergelincir. Hmm, tapi apa boleh buat, dah benda nak jatuh dalam air. Wani sabar k. Nanti dapat voucher buku PM kasi RM250 tu kita beli  camera baru k. hahaha. *gelak jahat.. hehe Okay, sambung, lepas camera jatuh masuk air, hujan rintik-rintik pulak. dah rintik-rintik renyai-renyai pulak. dah renyai-renyai lebat- lebat pulak.... Hmm, cuaca tak menentu. Nak di jadikan cerita, kami pulang kerumah aku dengan muka yang masam. Farid laa frust sebab tak dapat mandi. Hahah. padan muka Farid.

Lepas hujan berhenti, kami memulakan semula perjalanan kami yang dah tergendala tu semula. Kali ney ke Istana Seri Menanti. Sangat lahh lawa istana lama tu. Selama ney tengok dari luar je. bila dah dapat masuk, fuhhhhh.... mmg cantik tempatnya. Lain kali nak pergi la dengan family pulak. Kat Seri Menanti tu, turn Wani shoot. Wani dah boleh jadi pengacara Majalah 3 dah. haha. Good Job! :)

Lepas ke Istana tu, kami ke UB semula. Time tu dah pukul 5.30ptg. nasib baik boleh masuk. Okay, Farid punya turn. Dia dengan machonye pun adoii siapkan laa tugasan dia. Alhamdulillah, semunya dah selesai. Sebelum balik, kami ada buat video untuk kenangan kami. Dan video tersebut ternyata tidak boleh di upload untuk tontonan umum kerana kami ada menyebut nama Lecturer kami. Hewwheww.. mati kalau lecturer aku tahu. Langsung tak dapat markah nanti. ;p

Sebagai penutup kisah, korang dijemput melihat lihat gambar kami sepanjang 2 hari di Negeri Sembilan Darul Khusus ney. Nnati kalau Wana, Wani, Ain, Farid and Guri ada masa, jemput lah datang ke Negeri Sembilan lagi. Kita mandi UB lama-lama okayyyy. :)


 
Kereta yang membawa muatan seramai 6 orang didalamnya. ;p

 
Tengkolok. Farid konon kahwin 4. Bahagia ek? haha

 
Akhirnya sampai di Kg Senaling. :)

 
Sebelum jalan jauh, isi minyak dulu di Petronas Kuala Pilah.
 
 
Aku tak tahu apa yang Wani cuba sampaikan. -.-'

 
Wani dan Ain yang jelita. Farid dan Guri yang comel sila panggung. hihi

 
Ehh, diorang lagi. -.-'

 
Baacakkk. Kami gadis tingkap. haha

 
Sesi serius. Interview dengan owner kenduri. My Pak Ngah. :)

 
Keletihan pinjam laa batu tu buat sandar. -___-

 
Comelnya semua. Tapi Wani lagi comel kot muka camtu. Hihi. Tak ready lagi. :D

 
Wana dengan makanan kami. Pinjam je tu. haha

 
Nak lompat katanya.... Tapi........... TAK JADI. haha

 
Beautiful scenery of Padi Field in Terachi.

 
Nak kenal? Follow @MatUlau93 di Twitter. ;p

 
Kami di Ulu Bendul. :)
 
 
Semoga kekal ke akhirnya. :')

 
dari kiri Wana, Ain, aku, Wani dan Farid. :)

 
Mereka kawan ku. :*

 
Sapa amik gambar sapa ney? haha
 
Tu je laa gambar yang dapat ku kongsi, Maaf ye. Video tak boleh dikongsi atas sebab-sebab yang tertentu. Thanks reading. Wassalam. :)
 
 
Love,
CYDA ...
 

Monday, January 28, 2013

Kena Tunggu Mood

Aku tak pasti kenapa rasa malas menguasai aku sekarang ini. Ia seakan akan virus hitam yang semakin menular dalam saraf sendi otot-otot aku. Adakah kerana faktor usia? Ah, mustahil! Aku baru 20 tahun. Masih mentah dalam pentas drama dunia ini.

Masih menjadi persoalan tegar. Kenapa aku malas??? Tiga tanda soal dihujung ayat bererti aku memang mahu mengetahui punca dan sebab kenapa aku malas.

Masih tak dapat dikenal pasti. Penyakit malas aku ini makin menjadi jadi apabila terdapat test dan quiz yang menanti. Kehidupan sebagai seorang pelajar sangat mudah sebenarnya. Itu pun kalau kena dengan gaya. Tetapi kalau kena gaya aku, kehidupan sebagai pelajar sangat scary! Kenapa begitu?

Masih menjadi titik persoalan yang tidak ada jalan penyelesaian.

Aku sangat malas. Itu yang dapat aku simpulkan disini. Sekian.

Sunday, January 27, 2013

Sangat Letih.

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara...

Lamanya aku tinggalkan blog aku ney. Berhabuk dan jika aku tingkatkan kuasa tinggalan aku, mungkin sudah bersarang. Banyak benda yang aku fikirkan dan tidak semena mena, dunia aku lagi satu ini aku tinggalkan sekian lama. Hari ney, baru berkesempatan untuk aku luahkan segalanya disini buat tatapan pembaca yang sudi membaca.

*23Januari 2013 Merupakan tarikh istimewa dalam sejarah hidupku dimana, umurku sudah beranjak dari 19 tahun kepada 20 tahun.

Aku telah selamat meninggalkan usia belasan tahun ku dengan ucapan syukur alhamdulillah kepada Maha Pencipta, Allah SWT kerana masih mengizinkan aku menghirup udara segar di bumiNya ini. Semakin naik usiaku, semakin banyak cabaran yang aku bakal tempuhi. Aku tak kan boleh berpaling ke belakang lagi.

Aku tidak boleh bersikap keanak anakan lagi. Kalau mak aku izinkan aku kahwin, aku rasa aku sudah bernak 2. Ahaks! Kesitu pula. Maaf. Bila dah tua ney, rasa nak kahwin je. Rasa nak ada sang suami dan kehidupan bersama orang baru iaitu anak-anak.

Ya Allah, tak dapat nak digambarkan perasaan aku suatu hari nanti bila dapat merasa semua pengalaman tu. Ya Allah, panjangkan usia ku untuk membalas jasa kedua ibu bapa ku selagi mereka masih bersamaku dan kau pelihara lah mereka seperti mana mereka peliharaku ketika kecil. Amin....

Tanggal tarikh itu juga, aku dapat satu teriakan menarik daripada rakan-rakanku. Tidak cukup dengan itu, mereka masih memberi aku sebungkus pemberian yang sangat istimewa buat aku. Doraemon. Ya! Sememangnya itu aku mahu. Aku suka Doraemon sebab dia comel. Aku harap, aku pun comel begitu. Haha.. Thanks semua. :*

*18Januari 2013 Tarikh keramat buat Uitm Lendu Melaka. Tempat dimana aku menuntut ilmu. Kejadian yang tidak dipinta. Paranormal activity hardcore yang buat kami, penuntut disitu menjadi takut dan rasa tidak selamat dengan kehadiran ''Mereka" yang berani tampilkan muka ini.

Ramai diantara pelajar disini menjadi mangsa rasuk dan histeria. Syukur, diriku masih dilindungi Allah SWT. Bacaan yassin diperkuatkan. Diri dilengkapi dengan senjata Allah seperti solat dan doa. Doa doa di Facebook dan Twitter mengiringi kami sepanjang di UiTM itu. Tetima kasih semua.  :)

Semester 3 kali ini, banyak aktiviti yang akan memenuhkan jadual harianku. Banyak trip akan dibuat dan segalanya akan diceritakan disini selagi mempunyai masa dan nyawa. InsyaAllah...