Wednesday, November 2, 2011

Oktober yg lalu. November yg baru.

Assalamualaikum ...

Setelah sekian lama blog aku ney sepi, baru lah tetibe rase nak update. ntah pe hangin aku, rase macam nak menaip je malam ney. Macam macam kejadian yang dah berlaku Oktober lepas. dah laa, aku tak nak ungkit. ape yang dah jadi , bia jadi kenangan je ..hope lahh ye :')


Bukan nye nak jobo semacam tapi aku nak bagi tw perasaan aku yang tengah excited lagi ney . nampak macam da lewat, tapi lantak lahh ! aku punya suka lahh nak cakap pasal pe kat belog aku. jangan ada sape sape nak nafi kan . nanti aku zip mulut korang bia tak dapat cakap . haha . kejam ny lahh . takpe lahh kan , kejam dalam blog je .realiti nya, aku ney tak sekejam tu . aku baekkkk tw . tolong , cakap ye . memang aku ney baeekkk .. hahaha ;D

N9 & Piala Malaysia




Okay, aku rasa semua pelosok Malaysia dah tw yang negeri kelahiran aku ney dah berjaya merebut Piala Teragung ney. 2-1 , boleh laa tu . Kunalan dengan Hai-O jadi hero pasukan Jang sebab da berjayo menyumbekk gol . Tahniah buek pasukan Jang ney. ekau dah berjayo hoben Terengganu. Syabas dan Tahniah lagi sekali . :)



Aku sedih sebab tak dapat pergi stadium hari tu. aku demam. so, duduk rumah je lahh . tengok tv lagi real beb ! dapat tengok pemain tu dekat dekat. lw kat stadium, hampeh nak tengok muko pomain tu . harammm tak nampak . haha ..



UiTM

Okay, ney lagi satu hal nya . bila tak dapat , heboh menangis meraung dalam bilik sorang sorang, konon nya sedih tak dapat nak sambung belajar lagi . tapi bila dah dapat, macam macam yang aku kena urus kan . ye ! memang penat dan lelah nak siap kan sorang sorang . daripada isi borang sampai lahh pack barang nak berambus dari rumah . sume aku yang settle kan . nasib baek , emak de bantu aku sikit sikit . 


 hmm , alhamdulillah .. sume dah settle . cuma tinggal nak ke Alor Gajah tu je . Rasa macam berat hati nak gi sane . takut, seronok , sedih .. sume perasaan de . lepas ney kene hidup berdikari . :( pagi pagi kene bangun sendiri . dah takde kucing aku nak kejut kan . tiap tiap pagi kene gigit kat kaki semata mata nak suruh aku bangun . lepas tu , aku mesti rindu nak dengar emak aku bertempik sebab suruh aku mandi sebelum makan . haha . perangai buruk nak mampus . cehh .. lupa kan .. semua orang cmtu . so, normal la aku pn cmtu . hehehe ;)


Ney gambar kenangan aku pakai baju sekolah . lepas ney , takde lahh peluang aku nak pakai baju sekolah da . huhu :'( rindu nya .. aku rindu waktu aku Form 4 n Form 5 .. waktu tu, aku lahh orang paling happy .. bukan macam sekarang :'(



Dia....

Dia tu sape ?? de sape sape kenal ? lw kenal , bagi lahh tw aku. hmm .. dy menghilang jauh dari aku . semoga dy bahagia dengan hidup dy . maaf sejuta kali maaf aku tujukan pada dy . sampai bila bila aku akan ingat dy . bia lahh jauh beribu batu sekalipu, aku tetap ingat dy . sorang insan yang pernah aku sayang .. :'(





Cukup lahh sampai sini je aku merepek . time aku nak bermuka buku plak . bye blog . tataa!~ :)




Tuesday, October 18, 2011

Mood macam takde. Tapi buat-buat ade.

Assalamualaikum u'olls ..


Today is hari yang paling muram durjana pernah aku alami. Weyh, kau ney dah kenapa cyda? Tak siuman dah ke? Ayooyooyoo.. Tak lahh. Mood aku tak berapa nak baek lahh semenjak dua menjak tiga empat menjak neyh. Aku pn tak tw nape dengan aku. Hmm, let's me think, acano leyh jadi cangini. Berfikir sejenak ..........






Hah!!! I got it! Baru aku tw nape dengan aku neyh. 

Aku rindu dekat sorang jejaka ney. Ye ! Aku sangat rindu kan dye. :'(




Mana lahh dye sekarang ney? Aku pn tak tahu. Lw u'olls de jumpa dye, sila contact contact saya ye. 

Hehe. Macam budak hilang pulak dye neyh. 

*Entry ney aku post sebab nak bagi tw dy yang aku rindu kat dye. Tapi dye tak kan tw sebab dye memang tak nak bukak blog aku. Tak tw po sobab ea. Huhu. Ku terharu~

Pape pn , u always in my MIND . in my HEART .and in my DREAM. :')



Bye~ Assalamualaikum ..

Saturday, October 1, 2011

Bahasa Omputih yg penting .

Asslamualaikum u olllssss .


Today , i want to story about my mother pendapat*sorry guys , aku tak tahu pendapat dalam bahasa omputih ape.ngee ;D .my mother was so beautiful like her daughter. Muahaha , aku perasan lebih . dah la hai ..letih aku cakap omputih ney. Hal ini kerana , aku sangat lemah dalam bahasa inggeris masa aku sekolah menengah .tp sebenar nya  sejak dari aku sekolah rendah lagi , aku bodoh BI .oh , nasib lahh !


Tapi , aku berkeinginan nak belajar bahasa Inggeris ney . aku minat bahasa ney. dy unik sangat dan bahasa ney macam penting .*lw tak penting , tak kan lahh leyh jd bahasa dunia kan . hehe . Tapi , aku tak tw lahh kenape dengan aku ney , tiap kali aku exam BI , mesty tak kan dapat A , or B .yang rajin aku dapat mesti lah C . cehh , tak ke nampak kebodohan aku dalam BI ney . huhu . 


Macam macam cara aku buat nak improve kan alek BI aku ney . but when i try , tak boleh . ade je lahh yang tak kena . puas aku berguru dengan orang yang pakar dalam BI , tapi tetap tak boleh . agak nya memang aku ney di lahir kan untuk belajar BM je kan . hehe .. Bahasa Melayu is Terbaeeekkkk ! 


Bia la kan pasal BI ney , nanti aku bleyh belajar dengan Angelina Jolie. sebab aku dengan dy tu sedara . so , tak pe lahh . nanti aku belajar BI dengan dy . heee ;D 



nampak tak tu ? dy ney lahh sedara aku . Angelina Jolie name dy . cantik kan ? maca aku kan ? hehe .. dy kate kat aku , bile bile je dy leyh ajar BI kat aku . Sebab BI ney senang je . tutup mata pn leyh belajar. tengok lah macam gambar dy ney . tutup mate je .tapi sebelah je lah . kot tutup due due mate , nak tengok ape nanti . kan kan ? hehe ..


okay lahh , aku nak gi belajar BI dengan sedara aku neyh . bubye ,,, :)

Friday, September 30, 2011

Hari yang istimewa.

Alhamdulillah ..

Terasa sangat sangat yang aku happy hari ney .Terima kasih tak terhingga kat ANNA MOYA sebab jadi bos merangkap driver kereta PERODUA ALZA nya tu. hehe ..Kalau tak de kau, tak tw lahh lepas ke tak aku g kat tempat tu .


Tempat yang aku sebut ney is Forest Height .Tempat nak beriadah and bersukan .cantik tempat nye .aku pun rasa tenang je . lagi bertambah tenang , bila sayang aku pun follow aku ngn , ANNA MOYA , ATIKAH ABDULLAH ,Phewww ,, seronok sangat tw . thnx korang xoz menghappy kan aku ..


*to my sayang ..thnx coz sudi luang kan masa .walaupu time tu abang baru alek keje kan . hehe . kejam kan cyg ?suke sangat menyusah kan abang. sorry my ucuk .. hee ;D



Daisypath Anniversary tickers

Semoga hubungan ney berkekalan ;)

Thursday, September 29, 2011

Zaman sekarang punye style .Apa pn tak boleh .

Assalamualaikum .. hey u all .


Semalam kan , masa aku tengah layan perasaan kat depan rumah aku , de lahh sorang girl ney lalu .bukan naik kereta , bah kan jugak motosikal . tapi dengan berjalan kaki . aku macam mustahil dengan tudung yang dye pakai tu . eh , bukan mustahil , tapi musykil ..eh , ape eh ? hairan pelik la kot . haa , cmtu lahh perasaan aku . tudung jenis apakah ini yang dye pakai ?


Sekali pandang nampak SWEET .

Dua kali pandang nampak KELAKAR .

Tiga kali pandang nampak HAA ?? .

Empat kali pandang nampak PELIK LAHHH !

Yaw , pelik lahh . tu tudung jenis ape tu ? tak pernah aku tengok lagi . pestime mukciikkk tengok tw . tanjat mukkkciikk ! 


yang aku tw la kan , pakai tudung ney tujuan nya ialah untuk menutup aurat di kepala setiap perempuan atau wanita . tapi kenapa sekarang tujuan ny dah laen ? adakah kerana ingin terlalu berfesyen ? atau kerana sebab laen ?


hmm ... mustahil kan ? eh , musykil kan ?? aku rasa macam nak rujuk dengan ustazah and ustaz je pasal hal ney .


 tak slah kot nak ikut fesyen , tapi jangan lah sampai menolak tujuan sebenar bertudung tu . aku pn pakai jugak tudung pelik pelik ney . tapi tak de lahh gayat sangat macam minah yang lalu depan rumah aku tu . aiissyyy ,, da macam mengumpat plak . hehe ..tapi tak ngumpat kot ? tengok je lahh gambar aku dengan girl pakai tudung bawal ayam ney . lagi cute kan ? hee ;D eh , aku ke dye lagi cute ? cakap laa aku eh . kan kan kan ??? haha . but zetty still cunnnnn ;)



aku dengan ZETTY . my friend ;)





kalau style macam ney , aku pernah la tengok ..


Tapi yang aku tengok tu , style dye dw rupe cmney cket .
Kalah laa style SARA JOE dengan IMA SHAJA .
hew hew hew ..
nahh .. amekawwwwww !!!


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

V


Hahh !!!

macam ney lahh ..
cun tak ?
bagi comment cket .
hahahaha~



Okay lah , bye~ ;)

Wednesday, September 28, 2011

Apa yg beza eh ?? . -___-

hello hello hye .. sebelum tu , assalamualaikum dulu ye .hee ;D



okay . ape motif aku tunjuk gambar ney kat korang sume ? jawapan nya , saje je .. haha . tak lahh . sebenar nya aku nak tengok ,ape beza ny muke aku dengan sibling aku sume ney ?

Adakah sebab aku ney gemuk dan gemukkkk dan gemuuukkkkkk ???

Ohhh ,. TIDAK !!! aku lahh yang paling kurus dalam ramai ramai ney . hee ;D 

Tak caye ? lw tak caye , buat buat percaya je lahh ye . tak payah nak pening pening kepala . HAHA ,

let's me introduce to my sibling yaw ,,

-yang pakai shawl tu , akak aku .just call her Mieera .
-yang pakai tudung bawal ayam tu , adik aku . Pika je eh .
-yang pakai tudung syria tu , adik last aku . zatty la kot .

ohh , lupe nak bagi tw , gambar ney time raya 2011 . baru lagi la kan .. ceria tak kitorang sume ?? tahun lepas Merah , tahun  ney Kuning emas . tahun depan warna ape plak ? purple ? blue ? pink ? or black ? urghh ! tak sahhhhh lw tak same tiap tiap tahun . uhuukk ... :'( tolong lahh paham ..

Tapi tak pe lah , warana ape pn tak kisah lah kan .janji warna yang mak aku akan pilih tu kena sesuai dengan kulit aku yang terlaluuuuuuu putihhhh melepak ney okay . phewww , aku tipu je yg aku ney putih  . -___- .


Aku tak tw lahh nape rupe aku agak beza cket dari sibling aku ney . diorang sume dw rupa cina tibet cket .tang aku , aduuhhh ... macam Katrina Kaif kan ? haha , tak kenal ke Katrina Kaif ? oh , lw bukan dy , macam Kareena Kapoor .haa , serupa tak aku dengan Kareena Kapoor tu ? same kan ? maksud nye , aku da jauh tersasar dari rupe oarang cina macam akak n adik aku ney . 

ooohhh ... :'( 

sedih mokcikk tw .. okay lahh , byyyyyeeeee :")

Thursday, September 22, 2011

Tahniah cyda !

adooii ..

Belum apa apa title entry aku da macam ntah ape ape . hehe .bia lahh kan .tak de orang nak wish tahniah kat aku , aku wish kat diri aku sendiri . haa , baru lahh kelassssss kau maria .


beberapa minggu yang lepas , aku dapat satu berita yang sangat menggembirakan aku , mak ayah dan sedara mara aku . bukan sebab SPM aku yang tercemerlang tapi sebab aku dapat tawaran sambung belajar kat satu institusi ney . Universiti Teknologi Mara atau lebih di kenali sebagai UiTM . hmm , alhamdulillah .. berkat doa aku , termakbul jugak .. masuk ke U dan memjadi pelajar nya menjadi impian aku sejak aku kecik lagi . semua orang nak berjaya kan ? termasuk lahh aku . bila aku dapat tawaran ney , aku tak kan lepas kan macam tu je . ye ! aku kena pergi . sebagai bukti , nahh .. aku tunjuk kan . bukan nak riak , tp nak bagi tw . hehe ..







tapi , memula tu .. aku memang berat hati nak buat keputusan sama ada nak gi kat UiTM ney atau terus kan pengajian aku kat STPM tu . cikgu cikgu , kawan kawan sume berat hati nak lepas kan aku . diorang kate rugi lw pergi . tapi tak pe lahh . aku mencuba sesuatu yang baru dalam hidup aku . aku percaya , kalau kita ikhlas nak belajar , insyaAllah , hasil nya akan menjadi baik ..



Tapi aku tetap rasa berat hati nak gi . sebab nya lepas ney , aku dah duduk jauh dari family .kawan kawan pn nanti dapat yang baru .tapi aku bertuah laa sebab kawan baik aku dapat satu tempat dengan aku . hehe ..

yang tak best nya , aku mesti rindu kat diorang nanti . rindu kat mak , ayah , kakak , adik adik , memey ,dan yang tak tinggal , aku mesti rindu kat sayang aku tu . dia pun macam sedih je bile aku bg tw yang nanti aku nak gi jauh dari dye . nak gi carik ilmu . bukan carik pengganti dye . dye pesan benda yang sama je kat aku berulang ulang kali . okay , sampai aku naik mual dengar nya . tapi aku dengar jugak . hehe .. 


InsyaAllah , aku akan belajar rajin rajin , nak bukti kan kat sume orang yang anak seorang pengawal keselamatan BOLEH BERJAYA !!! insyaAllah ....



bye~ :)

Bosan pulak dahh -____-

Assalamualaikum sume ...


Hari ney da masuk minggu ke3 kot aku dah berhenti sekolah . sumpah ! aku bosan duduk umah . nak tw kenapa ? sebab nya ...


  1. Aku kena bangun awal macam bangun nak gi sekolah tu .
  2. Aku kena kemas rumah . memandangkan semua orang dalam rumah aku ney busy so , aku lahh yang kena buat . (aduhhh !)
  3. aku tak dapat menjana pendapatan aku lw aku tak sekolah . nak carik duit tambah nilai pn da susah sekarang . acano ney ??
  4. Tiap tiap hari aku akan buat aktiviti yang sama .
  5. hari hari online FB je .naik muak aku ! tapi online jgk tu .haha .mcm baby .

Aktiviti harian aku bertambah bosan bila sayang aku dah mula sibik dengan buah hati terbaru dye tu . sanggup lupakan aku semata mata awek baru dye tu .urghh ! tension mukcik tw .dah tu , dye sekarang da kerja .tinggal lahh aku bersendirian and gerenti lepas ney kitorang jarang jumpa .hmmm~


Orang cakap lw bosan ,gi lahh kerja . nanti dapat duit and dapat kawan baru .but i do not want it ! aku malas la plak nak kerja ney .sampai bulan November je pn .tak pe lahh . stay kat rumah je laa .. dengan di temani kucing ku yang mulut bising ney ..



Memey ku ucuk. mmmuuuuaaahhhh !

Saturday, September 17, 2011

Semangat !!!

Assalamualaikum semua ..

Hari ney merupakan hari yang sangat istimewa . kenapa aku cakap camtu ? sebab aku pn tak tahu kenapa ngn aku ney . haha . tak faham laa . merepek pulak kn .

Okay ,tajuk entry aku kali ney sangat berwibawa . sebab tadi masa aku tengah online FB , aku click laa kat group http://www.facebook.com/messages/1267293147#!/groups/101768599913674/ ney . aku pun tetibe rase terkejut dan bertambah terkejut dengan ape yang http://www.facebook.com/messages/1267293147#!/profile.php?id=100000806970295 ney post kan . sungguh memberikan aku semangat nak terus kan hidup ney . thnx abg mus kacak . hee ;D ;D ..


Nah , sila lah baca . insyaAllah , korang sume pn pasti akan rasa bersemangat nak belajar . terutamanya budak yang amik STPM . okay ..layaaaannnnnnnn ..........


 kalau pandai na..ta do de kte dok kat form 6 tu de wei...lau pandai sanad kte da kat A-level...semua ditaja..ta yah mak abah kau tje kau..' SORI Lailatul Badriah Binti Mohamad AK XSTUJU DGN PNDPT KO!...kita kena ubah mentaliti kita yg slalu anggap sapa yg amik f6 org2 yg loser or xdpt apa2 twran blaja!jgn anggap kita nie second class sbb kita f6! ramai yang mengelakkan diri dari masuk f6 dan berhajat ke u sebab apa?of cos sbb status!kalau niat nak pegi u sekadar untuk berbangga sbb dah masuk u nescaya tiada keberkatan.sbb itu jika dikaji mengapa ramai antara kita yang menganggur dan mendapat pointer below than 2.9?sbb tiada keberkatan dalam kehidupan, mmg la kebnykan nya msk f6 sbb tu jer pilihan yg ada tpi igt mungkin tu la jalan yg trbaik bagi kita!sesungguhnya ALLAH SWT tahu mana jalan yg terbaik bagi kita.aku ada kisah yg nk diceritakan..kisah benar dan xde tokok tambah sikit pon.kisah diri ak dan keluarga ak.ok ak ceritakan kisah ak dlu..Dulu ak brsekolah di sekolah rendah seri pagi(sekolah sebelah kita la)..kt skola tu dlu ak xde la cemerlang sangat..kalo math mmg slalu la dpt c tpi masa upsr ALHAMDULILLAH ak dpt 5A..xsangka pon dpt straight(sumpah)..lps tu ak dpt twran gie sbp iaitu SDAR..ALHAMDULLILAH jugak sbb skola nie byk memberi ak input cara nk jadi manusia! masa pmr ak dpt 8A..nie pon xsangka jgk sbb masa exam ak xpenah pon dpt lebih dri 3A..msti korg rasa bestkan sbb dh dua kali dpt straight A tpi semua tu useless la! upsr n pmr is nothing! masa spm ak dpt 6A..ak rasa ak dh gagal sbb dh konfem ak xdpt tunaikan harapan mak ak yg nk ak jadi doktor..lps spm la bermula nya titik kejatuhan dlm idup ak..masuk mtrik jap tpi ak rasa mmg ak xleh nk carry on subjek math..sbb ak mmg bodoh math.ha3 so ak kuar la..lps tu bermula la era sindiran dan kutukan drpd saudara2 yg mcm SYIAL yg penah dirasai oleh akak ak wan mahirah wan khalid..ni kisah dier,sama mcm ak skola kat seri pagi,upsr dier ok la xde la hmpeh sgt..lps tu menyambung ke smk seri pagi..pmr hampeh,mak ak dh mula suka membebel kat dier(hahaha padan muka sapa suruh malas blaja) lps tu amik sains sukan..spm dier trsgt hampeh..zaman paling horror bagi dier sbb mak ayah dh trlampau kecewa dgn dier ditmbh saudara yg mcm bangsat2(fuck la,ank ko pon bukan nyer brjaya sgt)..amik f6..masa nie dia brazam nk buktikan yg dier boleh brjaya kat mak ayah dan tutup mulut sedara yg syial tu! berkat usaha dan rezeki yg ALLAH SWT bagi pada sapa yg berusaha..dia dpt pointer bagus..dier dpt msuk UKM dan yg lagi best dpt biasiswa JPA..sumpah jeles gile ak..skang nie pon exam U momentum dier ada lagi,,xpnah dpt bwh 3.0 lagi..hopefully kekalkan la momentum tu yo mahirah(ak xpenah pon pgll akak2 aku akak..pgll nama jer)hahaha..so korg dh nmpk kan pola perubahan graf dlm citer ak ni..sorg graf naik sekejap lps tu terus menjunam n sorg lagi asyik menjunam jer tpi lps tu terus naik dgn drastik..hidup ni umpama roda,yg diatas xkan sentiasa diatas dan yg dibwh xkan sentiasa dibawah..so yg paling penting xkira kt tmpt mana ko blaja,satu pintu tertutup pasti akan ada satu lagi pintu yg trbuka..peganglah kata2 tu,jgn skali2 rasa rendah diri sbb dpt msuk f6 jer n last skali “to be a champion you have to believe in yourselves when nobody else will” sori kalo cite ak ni panjang sgt..marilah kita sama2 jadikan f6 seri pagi setaraf f6 kgv n tunku durah!jadikan batch kita pemangkin generasi cemerlang stpm!




Da baca kan ? bersemangat tak ?? hehe .. okay laa . bye ..




p/s : Thnx coz reading this entry . mmmuuuahhhx !!

Tuesday, September 13, 2011

Saya Sayang Awak Lebih .:)

Memang dah di takdirkan kita berjumpa kan sayang ..

Walaupun da pernah terpisah tapi kita tetap bersatu balik ..

Itu lah yang di nama kan jodoh ..

Alhamdulillah ..

Saya sayang sangat kat awak sebab saya tak pernah sayang orang lain macam saya sayang kan awak ( tak la termasuk family ye . tu memang dah wajib sayang )

Kadang-kadang tu saya terpikir , kenapa lah baru sekarang Allah temukan saya dengan awak ?

Kenapa tak dari dulu? Sejak saya lahir lagi .. (kan best camtu :)

Tapi camne pn , saya sayang sangat kat awak .

Sya tw saya tak SS .. kan kan ??

hee ;D

Awak baik sangat.. family awak pn baik sangat dekat saya ..

Pertama kali awak kenal kan saya kat family awak , saya macam dapat rasa yang diorang sume suka kat saya .. ececehh .. saya malu tw .. hee ;D

Yang paling saya tak boleh lupa , hari sabtu yang lepas bersamaan dengan 10 SEPTEMBER 2011 , awak dah bukti kan kat saya yang awak sayang kan saya ..

Awak sanggup jadi rider ''RAJA ATAS TAR'' semata mata nak penuhi permintaan saya .. permintaan yang mengarut kan sayang ? hehe .. saya macam tak de orang lain je nak ajak gi teman tengok wayang .

Tapi awak ikut je . padahal time tu awak dekat Port Dickson dengan kawan-kawan awak .. awak datang jumpa saya kat JJ seremban 2 tu tepat pada waktu yang awak dah janji kat saya ..

Saya terharu sangat tw :')

Malam nye pulak .. awak sanggup datang rumah saya nak jumpa saya walaupun time tu hujan lebat , ribut menggila ..

Tapi awak tetap jugak datang jumpa saya .

Basah sume baju awak , pakaian awak .. tapi awak kate , " Abang tak kisah laa cayang , basah pun sekejap je . nanti kering laa ney .. yang abang kisah kan , cayang tu tinggal sorang sorang .. bahaya tw cayang .. lain kali jangan tinggal sorang sorang lagi ek .. "

Ye sayang ,, saya ingat pesan tu ..

Sebab saya sayang kan awak sampai bila-bila ..

dan

Saya masih menunggu lagi satu janji awak kat saya ..

Janji SETIA dengan saya sampai bila-bila ............

# entry ney khas untuk awak yang saya SAYANG , ( Mohamad Faizal Bin Nazaruddin ) ;D i luv u abang ucuk ......






p/s : Thank You coz reading this .. mmmuuahhh !!

Wednesday, September 7, 2011

saya sedih . sumpahh sedihh :'(

apa lahh salah aku sampai kau cakap aku macam tu ? sedih hati aku dengar tw . nak tersumbat injap jantung aku bila kau kate aku ney pakai SUGAR DADDY . kuang ajar plak aii .. mana ade lahh sayang .. aku belum buduh lagi nak pakai tu sume . hmm . :'( so sad . aku pn tak faham kenapa sekarang kau suka plak tuduh tuduh aku . tolong lahh faham . aku dah berubah . no scandal ! n op coz , no SUGAR DADDY !


please lahh .. faham aku ye sayang . tak mo lah tuduh tuduh ney . kecewa hati ney tw .


p/s : Thnx coz reading this entry . kbye . :'(

Tuesday, September 6, 2011

Contact lens yg cantik tp menyakitkan .

Assalamualaikum ..

Tak terlambat lagi kot aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI kepada semua reader blogg aku neyh . Raya pun da berlalu .tapi hajat aku yang satu tu memang tak kan pernah nak tercapai . Bermula dari raya tahun lepas lagi aku teringin nak pakai CONTACT LENS  yang berwarna warni tu .tapi tak jugak tercapai hasrat . ape lah nasib kan . terpaksa la lepaskan hasrat nak pakai benda tu raya tahun neyh . pun tak tercapai jugak . salah satu faktor nya is aku takut nak pakai . takut ade kemungkinan mata aku rosak . da la mata aku neyh memang da sedia rosak . uishh . tapi rugi kalau tak pakai . aku nak jugak cantik . tak abis abis akak aku je yang kena puji ." Lawa lah mata kak Mira . besar je . bercahaya plak tu . " ciss !! orang puji dia je , aku langsung tak di puji . padahal aku pn cantik macam dia jugak . (haha . perasan pulak .)


disebabkan aku ade perasan cemburu yang melampau , aku pun nak jugak pkai contact lens tu . alaa . bukan nya mahal sangat kan . boleh je beli . tapi tu lahh .. aku tak reti pulak nak memakai ea . menyakitkan mata la weyh . sumpah ! aku tak reti nak pakai . :'(




tengok kakak aku tu . cantik je mata dia pakai benda alah tu . tak pedih pn mata dia . waaaaa~ jeles nya aku . :'(


tapi tak pe , aku akan try jugak pakai benda tu . lambat sekali pn tak pe . mencuba itu sesuatu yang bagus . hehe . jangan terkejut wahai kakak ku suatu  hari nanti adikmu juga akan mempunyai mata secantik itu . hahahaha (gelak kuat kuat sambil berlalu pergi )


p/s : Thank you coz reading this entry . mmmuuuahhhh !

Thursday, August 25, 2011

Selamat Tinggal Warga STPM batch 11/12

Assalamualaikum ..

kenapa sedih sngat aku nye tittle entry kali ney , aku pn tak taw ..

kepada sesiapa yang baru sudi nak membaca , sediakan lah sebanyak mana pn tisu untuk korang mengesat air mata yang akan korang dapat lepas dah baca entry ney ..


Kepada kawan kawan ku 6 r BBGVL ...

kenangan bersama korang dah dekat 2 bulan , memang tak kan aku lupakan . sepanjang 2 bulan lebih tu , macam yang kita dah buat kan ? ada yang happy , ada yang tak .



  • Rahman ..
- kau jaga lah anak buah ko dalam kelas tu elok elok . kau kan seorang yang bertanggungjawap .

  • Razid ..
- kau tolong Rahman tw ..

  • Leyla
-kau mintak budak budak ney duit . kau bendahari kelas yg jujur . hehe

  • Semua boy 6rBGVL
-aku doakan korang sume berjaya dunia dan akhirat . terutamanya Nadzim . jaga baby kau tu elok elok . hehe

  • Semua puteri puteri 6r BGVL
- i wish u all the best in what u do . percaya lahh .. korang kawan yang tak kan aku lupakan sampai bila bila . jangan sombong dengan aku ye . lw jumpa tu , tegur tegur laa ye . mmmuuahhh !! to teyha wanney , zetty nazri , nurul , ct nazirah .. korang baek sangat dengan aku walaupon kita baru je kenalkan ? thank .. :'( Zira Mohamad ... i will miss u .. jangan nakal nakal tw . hehe


Bye ,,
Doakan aku berjaya tw .
Kalau rindu , tengok gambar aku tutup muka tu .
last ,
aku  sayang korang sume .. :')


thnx coz reading this entry ...


Thursday, August 18, 2011

Kek Coklat

assalamualaikum ..

Nampak nya da dekat nak raya ney . preparation memang aku da siap kan awal awal . bukan nya apa , nanti senang . tak payah lah aku nak kena pergi shopping dalam suasana yang sangat menyempitkan jiwa . dengan orang ramai . bau badan diaorang , masya-Allah tak payah nak cakap lah . macam macam bau ade . tak snggup hidung aku nak menghirup oxygen yang dah tercemar tu . iiieeyakkkss !


Beberapa hari yang lepas , aku da mula rajin kan diri aku nak belajar memasak . memang seronok bila kita dah mula minat ke dpur . sebagai percubaan pertama , aku dah belajar macam mana nak buat KEK COKLAT . aku memang suka makan kek . that why la aku ney gemuk . haha . akibat terlebih suka makan kek yang di sertakan dengan coklat . lagi lagi dapat coklat yang pekat melekat tu . perhh ! memang sedap . isshh . tetibe aku rasa macam nak buka puasa . uppsss ~



resepi KEK COKLAT  buatan ku ,,

  • 2 biji telur
  • 1 cawan minyak masak
  • 1 cawan gula pasir
  • 1 cawan gula perang
  • Bahan A
  • 1 sudu kecil vanila
  • 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
  • 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
  • Bahan B
  • 2 sudu kecil sodium bicarbonate
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1/2 cawan serbuk koko
  • 2 cawan tepung gandum
  • ==============================
  • ** Topping **
  • 1/2 cawan koko van hauten
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 1 sudu besar minyak masak

cara - cara

  1. Pukul telur hingga kembang
  2. Masukkan gula dan pukul lagi
  3. Kemudian masukkan minyak masak
  4. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
  5. Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
  6. Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk

Kekcokelat_

haa ,, ney lahh rupe kek nya bila dah siap .
sedap kan ??
so , ape lagi ..
try lahh !
good luck ..


Thank you coz reading this entry . mmmuuuahhhh !!!


Thursday, August 11, 2011

Tanpa Mu

Assalamualaikum ..


Entry aku kali ney nampak macam mengharap sangat kan ? mengharapkan apa , tu aku pun tak tw .

betul lah kata orang cerdik pandai dulu dulu .

kalau kita tak ada pelajaran , tu bermakna kita tak ada jalan untuk hidup kita sendiri .

Study is Belajar . Belajar is Study !

dia macam berkaitkan ? memang pn . da maksud and makna pn sama .

ape yang aku cuba nak sampaikan ney , mungkin nampak macam dah terlewat untuk orang yang dah melalui semua tu . macam aku . aku dah terlewat nak membetulkan apa yang dah berlaku dulu . aku dah merugikan sesuatu benda yang penting dalam hidup aku . tapi tu lahh . sejarah tak kan dapat di ubah ! never can change ! why i say like that ? because history is something important to make someone life become more bertamadun .haha . klise kan jawapan aku . kata pn budak SEJARAH . wewiittt :)



  • UPSR (2005) = 2A 3B
- Andai dapat aku undurkan masa tu , aku nak sangat UPSR aku dapat 5A ! kalau lahh aku tahu pelajaran tu satu yang sangat penting ....


  • PMR (2008) = 4A 3B 1C
- Kalaulah aku berusaha lebih lagi , tak mustahil aku dapat jadi pelajar cemerlang kan ?


  • SPM (2010) =1A 2A- 1B+ 1C 1C+ 3D
- Memang aku malas belajar . sebab tu aku dapt keputusan macam ney . 



Apa yang aku cuba nak sampaikan ney , aku berharap sangat adik adik bawah aku , belajar lah bersungguh sungguh . jangan jadi akak yang dah terhantuk baru nak tergadah . menyesal beb ! so . tanpa imu didada , jangan harap lah kita dapat berjaya . good luck guy's !!!!


Thank you coz reading this entry . muaahh !

Thursday, August 4, 2011

ramadhan !

assalamualaikum ....


peewwwhh .
ponek ea pulak aii . baru 4 hari puasa , aku dah mengeluh kan ? mana tak nya , tetibe je perut aku terkejut tak dapat ape ape makanan di siang hari . tak cukup dengan tu . bulan bulan puasa ney jugak lahh aku kena turun naik tangga sekolah tu . sebagai seorang pelajar form 6 yang rajin , kita kena la rajin membantu guru , kalau guru perlukan bantuan , akulah dengan bangga nya menjadi penolong guru tu . okay , bila dah tolong , mesti penat kan . lagi lagi puasa . aduuhhh aiii . baru pukul 4 petang . lama lagi nak berbuka . =.=


sebut pasal berbuka , aku tak tahu pn ape menu yang nak di masak hari ney . cewahh ! macam aku je yang masak . padahal bila mak suruh ke dapur nak tolong dia , aku dah jerit awal awal cakap macam ney ... "kak idah penat lah mak . mak je lah yang masak ea . masakkan  mak kan sedap . perhh ! sedap hingga menjilat jari ." haha . bila mak aku dengar je aku cakap macam tu . dia pn tak de lah suruh suruh aku lagi . dengan penuh dedikasi dan tekun , dia sorang je jadi chef kat dapur tu . haha . bagus kan aku ? cikgu kat sekolah aku tolong . mak aku sendiri , tak de plak aku tolong . memang anak derhaka aku ney . huhu . sekali sekale je pn . tak pe kan ? ;)


memandangkan bulan puasa tahu 2011 ney jatuh pada bulan 8 mengikut kalendar bumi , pihak sekolah kesayangan aku tu bakal mengadakan satu majlis yang sangat lah meriah bagi kawan kawan aku . tapi TAK bagi aku . O M G ! majlis yang aku cakap tu adalah Majlis Peperiksaan ! aduuh ,, kenapa lahh time puasa puasa ney ada exam pulak . da lahh aku tak get ready lagi . ha , memang result aku pn tak get ready la jawap nya . tapi tak pe . masih de masa lagi . boleh prepare lagi . mana tahu , nama aku naik dapat jadi pelajar cemerlang 6 R BGVL . haha . perasan tak sudah !


bila dah sebut pasal bula ramadhan , mesti kena sebut pasal bulan syawal jugak kan ? haha . aku memang excited nak tunggu tarikh 1 syawal . why ? because time tu , semua manusia yang beragama islam akan meraikan hari kemenangan nya setelah sebulan berpuasa . aku pun tak terkecuali . sibuk je aku kan ? puasa tak penuh , ada hati nak raya . ahaks . tu memang tak boleh nak elak la kan . dah Allah nak bg cuti . yang kaum Adam , tolong jangan jeles . tulah kelebihan orang perempuan . peeewiiit !! ;) haha . okay . sambung balik . tahun ney , aku rasa aku raya kat Seremban je kowt . yelahh . orang tak de kampung kan . :( tapi tak pe . aku memang tak kisah lah nak raya kat mana pn . asal kan aku dapat duit raya ! hah , tu penting . hehe . tapi ada lagi ke sedara mara aku nak bagi duit raya kat aku ? aku kan da besar . cewah ! besar lah sangat . tapi besar mana pun aku , aku tetap budak sekolah . so , aku memang LAYAK  nak dapat duit raya . tak dapat banyak pn tak pe .janji de lah dalam RM400.00 . alaa .. sikit je tu . hehe ;)


okay lahh . my perut tengah mengadakan konsert ney . entah band ape yang performed pn aku tak tahu . hehe . kepala pulak tengah busy setting pasal EID DAY nanti . tak sabar nya nak raya . nak bersalam salaman .. nak bermaaf maafan .. soobb soob .. :'( terharu nya .



maaf kan kak idah ye kak mira , kalau ku de buat salah and silap .
lagi satu ..
halal kan lahh segala hutang ku kat ko ye .
malas lahh nak bayar . hehe . :)
*gambar atas ney saje je action lebih .


Thank you coz reading this entry . muahh !!

Thursday, July 21, 2011

sekolah punya pasal ....

Assalamualaikum ..


fuhhh .. terasa lama sangat aku tak mengupdate blog ney . rindu pulak rasanya .. hehe . al-maklum lah kan , aku sekarang ney da jadi budak sekolah balik . sungguh comel untuk di dengar kan ? haha . so , bila da jadi budak sekolah , da tentu jugak lah segala aktiviti senggang aku da terisi dengan aktiviti sekolah yang sangat lah membosankan . tak sangka betul . aku ingatkan bila da jadi SENIOR ,tak de lah kena buat aktiviti pelik pelik tu . macam lari-lari , main bola jaring . main doggeball (entah betul ke tak aku eja tu .hehe ) ..pokok nya , sentiasa ade aktiviti . yang paling tak boleh blaa bila suma aktiviti yang di jalankan tu ,dibuat pada hari cuti umum untuk budak budak sekolah macam aku ney . hari SABTU dan AHAD ,yang sepatutnya menjadi hari untuk aku bersenang lenang , dah pun terisi dengan penuh lagi mapan dengan aktiviti tu . Masya-Allah ..parah hidup aku . :'( hehe , macam tak pernah sekolah je aku ney kan ?



Nak menambahkan cerita lagi , kulit aku sekarang da hangus TERBAKOOO ..ney sume di sebabkan cuaca Malaysia yang dah tak menentu ney . kejap kejap panas , kejap kejap hujan . tu tak pe lah . aku boleh terima lagi . yang paling aku sedih , bila cuaca tu panas teramat terik . Masya-Allah . da boleh buat ikan bakar lagi tu . ishh .. teruk nya aku kena SUNBURN . bawu je nak de kulit halus mulus lagi gebu . da tak tercapai da . apa lah nasib :'(



Nahh .. aku bagi korang melihat wajah aku bila da sebulan bersekolah .

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
hah ! amik ko . cun x ? haha . selekeh je laa . MAKIN  HITAM .
kan ?
;)


okay . thanks reading this entry . mmuahh ! tataa ...

Thursday, June 30, 2011

i hate u ! but i love u !

aku bukan nak jadi kan blog ney tempat lepaskan segala perasaan aku . bukan jugak sebab nak jadikan blog ney tempat hilangkan privasi aku . tapi aku memamng memerlukan satu tempat yang sesuai untuk aku lepaskan satu beban dalam hati aku . kalau nak di ceritakan memang panjang menjela .  dan sebab tu lah aku nak pendek kan . eh , pe aku cakap ney ? merepek plak . Okay . sorry .. continue back ..






Abang ,,,
kenapa sampai sekarang abang pergi hilangkan diri dari cyda ?
apa salah cyda kat abang sampai abang buat cyda macam ney ?
kalau memang ada salah cyda kat abang ,
bagi lah tw .
jangan lah buat cyda macam tunggul kayu yang tak de perasaan !

abang ,
cyda dah buat macam macam pengorbanan untuk abang .
cyda sanggup korban kan tidur malam cyda sebab nak text dengan abang sampai pukul 5 pagi .
cyda sanggup berhutang demi nak menopup kredit tipon sebab nak call and text abang .
cyda sanggup menipu mak dengan ayah setiap kali kita nak jumpa.
abang tak rase ke pengorbanan cyda ney besar ..
semata mata untuk abang taw ..



tapi ?
ape yang cyda dapat sebagai balasan nya ??
TAK DAPAT APE APE !!
cuma kesunyian dan kekosongan hidup setiap masa menunggu abang ..
kalau lah cyda ada kuasa .
cyda nak sangat bunoh abang !
pergi lantak lah kalau cyda masuk jail pn .
tak pe .
janji hati PUAS !



sekali lagi cyda susah hati .
abang pergi tak de kabar berita .
tapi cuma satu je yang cyda mintak ....

SAYANG lah cyda macam mana cyda SAYANG kan abang ..
♥  u !!


kau jangan nak senyum senyum kambing ye encik FAIZAL .
*dia yg paling hitam tu . haha . ;)

THANK 'S COZ READING THIS ENTRY .

by ..
CYDA SHARIF

Tuesday, June 28, 2011

fesyen ! perlu ke ?

Assalamualaikum ...

baru tadi aku baca sebuah majalah ney yang memang padat dengan info . infonya bukan je terhad kepada kecantikan tapi untuk kesihatan pun de jugak . oleh sebab  terlalu asyik aku membaca info info dalam majalah tu , aku tetibe terasa satu perasaan yang amat ganjil . thah it's , aku macam berminat nak mencuba segala fesyen yang de kat dalam majalah ney . aww ! so sweet ~

Majalah Dara.com memang best !

Terima kasih kepada majalah tu sebab bagi info fesyen yang mantap untuk orang yang tak reti berfesyen macam aku ney . seiyes lahh , aku memang tak reti BERFESYEN !  korang nak tw sebab ape ?

  1. My mak memang tak berapa nak suka anak dia terlalu lawa . takut nanti ade orang pekenan . ahaks ! nyampah !
  2. Tak elok berfesyen ney . MEMBAZIR !!!!!!
  3. DEFINISI FESYEN : orang yang lawa je layak berfesyen . aku tak lawa , so ? tak payah la jawap nya . Okay ;)
  4. berfesyen memerlukan daya kreatif yang tinggi . aku tak de daya tu . :'(

tapi , di sebab kan  obses aku pada dunia fesyen, aku telah pun berani mencuba pelbagai jenis feyen yang comel dan sweet . tu pn style TUDUNG je lah . *konon sweet la ney ek ? hehe ;)


nahh . ney dia ... jeng jeng jeng ...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v


ada macam FATIN LIYANA tak ??
hehe ..
aku  perasan .



TO BE LIKE THIS PERSON   ;)

cantik !!



shawl: tepi jalan
top: mines - no brand
tapered pants: timesquare - no brand
flats: cotton on

red shawl courtesy of Ayunar.biz!
one word .
cun !!

thank coz reading this entry . FOLLOW  okay .. muahx !

by ,
- - - - CYDA SHARIF - - - -


Wednesday, June 22, 2011

kisah kita :)

asalamualaikum ..


hari ney hari yang paling stupidoo dalam sejarah ! kenapa aku cakap camtu ? sebab nya aku jadi orang bodoh tengok orang lain gelak kan aku ? kenapa lagi ? sebab masa aku tengah syok jalan nak balik sekolah , boleh plak tersungkur . aishh ,, malu pulak nak cerita . nasib baik tak jatuh . kalau tak memang aku malu lahh . da lah time tu ade guy's hensem depan aku . aishh .. time tu pulak kaki ney nak tersungkur . memang lah nasib buruk . baru aku nak usha guy's tu , terus tak jadi . tak pe lah . maybe tak de jodoh . haha . jawapan klise gitu . *LOL . :)*


tetibe aku rasa happy pulak . semalam hari yang bahagia ! hari tu dia tinggal kan aku terpinga pinga macam pinguin bangang . tapi semalam  dia datang balik kat aku dengan muka pinguin bengong dia tu pulak . haha . selekeh nya kau masa datang jumpa aku ye . kenapa kau jadi macam tu ? kau rindu kat aku ye ? alololoo . comel nya muka kau kalau rindu aku . huhu . sayang , kenapa datang cari aku balik ? bukan ke kau dah tak nak aku ? kau cakap kau tak nak sayang aku lagi dah kan . hmm , tanya punya tanya , kau bukan reti nak menjawap . diam je . yang kau tahu cakap "Sorry cyg .." . itu je lah yang kau tw cakap ha ? masa kau tinggal kan aku berminggu minggu tak de khabar berita tak pe pulak ? ade kau ingat aku time tu ? ade ke tidak ? tak de kan ? aku tak penting la bagai kau cakap . sekarang ney lain plak dah . ish ish ish .. nape ney ?


tak pe lah . aku maafkan . malam tadi .we're back to old life . he become my LOVE back . syukur lah . doa aku dah di makbulkan ALLAH swt . setiap manusia pernah melakukan kesilapan . dan aku sebagai manusia tak pernah pun nak bermusuh dengan sesiapa . kesalahan yang kau buat aku boleh lagi maafkan . tak pe lah .. akhirnya 6 bulan da berlalu . hari ney 22/06/2011 kau jadi hak milik kekal aku balik . pedulik lah mak aku cakap muke kau macam burung helang la , rambut panjang macam perempuan lah , kulit hitam pekat lagi manis lah .. ahh aii ! aku tak pedulik . aku sayang kau sangat sangat . aku cuma mintak kau tak buat lagi perangai busuk kau tu buat kali yang ke dua .sebab  i already accept u JAI !!


biasa lah gaduh gaduh tu kan . semoga THE SHIT THINGS tu jadi pengalaman dalam hubungan kita . aku dah tak nak sodeyh laei . ponek monangis neyh . kau pon tw kan . aku ney tak goma monangis . ponek tw . huhu :"(

tapi aku tetap BENCI  dengan kau .! pahal kau susah sangat nak ingat nama penuh aku ? eja nama aku pn salah . urghh !! AKU BENCI kau !



cyda .

Friday, June 17, 2011

wahh , nikmat :)

Assalamualaikum :)

hari ney baru lah aku de lebih masa sikit nk update blog tiutt aku ney . hehee . rindu lahh nak story story kat sini . okay lah . let me start ..


13/06/2011 . tarikh ney amat lah keramat . kenapa ? sbb tarikh ney lah aku mula menjejak kan kaki ke sekolah . aisshh . macam tak pernah sekolah je sebelum ney ? hahaa . al maklum lah . aku ney agak lah jakun sikit . lagi lagi benda baru yang jadi dalam hidup aku . nak menambahkan cerita . aku dah pun kembali ke sekolah seperti tahun tahun yang sebelumnya . aku dah di tawarkan melanjutkan pelajaran di TINGKATAN ENAM RENDAH . haha . bunyi ayat macam masuk universiti je . padahal tak pn ..


mula mula masuk sekolah , aku da terasa kepenatan . yelahh . kena bertapa kat tapak perhimpunan tu . dah tu , kena nyanyi nyanyi lagu plak . kalau lagu Ziana Zain ke tak pe lahh . ney lagu NEGARAKU , LAGU NEGERI SEMBILAN tak ketinggalan LAGU SEKOLAH . haha . seiyes aku cakap , aku tak nyanyi pn . macam budak budak je lah . ingat aku ney form 5 lagi ke nak nyanyi nyanyi lagu macam ney . ape ada class . uwekkk !! nak muntah . haha . bajet bagus je aku ney . :)


okay lah . sambung balik . lepas je baca ikrar dan sebagainya , aku pun naik lahh ke kelas . urm , tak de lah berapa nak seronok . sebab kelas nya tak de TV , RADIO dan LAPTOP . eh , aku lupe plak . aku berada di sekolah . bukan di rumah . haha . berangan plak ye . lepas selesai segala hal dengan guru kelas . aku pun duduk lepak kat tempat aku . aku duduk dengan ANNA MARIA merangkap kawan baik aku dari form 2 tu. duduk belakang lagi syok sebab dapat tidur kalau cikgu tengah bersyarah kat depan . lagi 1 sebab bagus dapat fly ikut pintu belakang .haha .. teringat plak kat zaman jahiliah aku dulu . suka sangat ponteng class duduk kat toilet . dah tu , bawak handphone pergi sekolah , stokin asal boleh nak lagi pendek . buku lagi lahh malas nak bawak . letak je dalam laci meja sekolah tu . kalau nak guna baru amik . haha . perangai cam SIAL ! haha . tapi tu semua dulu . dah jadi lipatan sejarah da pn . cuma tak de dalam sukatan pelajaran sejarah je . haha . skunk aku da bertaubat nak buat keje keja bodoh tu . aku dah tw salah satu sebab aku tak dapat U : aku main main masa belajar ! langsung tak fokus ! bercinta masa bawah umur ! yeah .. ney lahh sebab nya . oleh sebab tu lahh , aku dah buang semua tabiat buruk lagi huduh aku tu untuk berjaya . aku dah berjanji dalam diri aku nak cemerlang dalam  STPM ( SIJIL TINGGI PELAJARAN MALAYSIA ) !! dan yang lagi penting  NO SPECIAL BOYFRIEND !!!!!!!


Okay . sambung balik ..bersilih ganti cikgu masuk dalam kelas sebab nak mengajar , bersilih ganti jugak lah aku kena buat homework . baru masuk sehari , keje dah berlambak lambak . nasib lahh nasib ! nak mengeluh dah tak de guna . nanti dengar kat mak aku , kecewa plak dia . lagi parah nasib aku . huhu .
bila dah balik sekolah , aku pun selesaikan semua keje yang berlambak tadi sebab aku malas lahh nak tangguh tangguh . nanti jadi makin banyak . tak larat plak aku nak buat . mau pengsan aku . hehee . bila da malam sikit . baru lah aku de masa nak baring baring . tu pn sekejap je . sebab besok pagi dah nak ke sekolah balik . malam tu , aku tersempat la plak teringat kan dia . maybe , he happy withaout me in his life . kbye abg~ :'(



All by ,
cyda cydotaa yg lawa lagi cun !
upss~ terperasan plak . hehe . sorry ...

Tuesday, June 14, 2011

poning kopalo !

hey . hye ...
assalamualaikum ..

rasanya aku nak tompang JERIT kt blog aku ney kejap . rase rase nya boleh ke tak ? ahh ! lantak lahh aii . aku punya blog . ikut hati aku lahh pe aku nak buat .



WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

MEMANG MACAM CELAKA LAK AII .!!

semua yang aku buat tak pernah nak menjadi . kenapa ?? ape salah yang aku da buat sampai teruk sangat Allah bagi cubaan kt aku ? yaAllah .. aku dah tak kuat ..  ^ ^

Sunday, June 12, 2011

Aku Berhenti Berharap .

asalamualaikum ...


hari ney aku penat beronda ronda sekitar Shah Alam dan Kuala Lumpur . seiyes , i told u memang seronok ! even sakit pinggang duduk dalam kereta yang muatannya da macam ikan sardin sumbat dalam tin , keseronokan tetap ada . honestly , aku jarang dapat keluar sama sama dengan family ke sana ke mari . ayah busy , mak pn busy , aku pn turut busy lah kan . so , camne nak hang out camtu lagi kalau tak tahun depan . okay , paling dekat pn maybe raya nanti baru la dapat keluar camtu lagi . ermmmm , lama lagi tu . hehe . daripada aku mengira hari hari yang tak tentu tu , lagi baek aku story pasal kisah aku malam sabtu hari tu ..


imbas kembali jumaat - 10/06/2011 ........................................



Bosannya lah aii .  aku nak sangat pusing pusing taman petang ney . best ney kalau dapat ronda ronda taman laen . mane la tw teserempak buah hati pulak . eh , aku lupa . dia da hilang .tak dapat di kesan . hmm . busan lah . aku duduk je la bersantai kat depan rumah . bersyukur tak terhingga aku dengan kejadian Allah yang sangat nikmat dan indah ney . depan rumah aku terbentang luas padang sekolah yang menghijau . perhh ! cukup indah . subhanallah . terima kasih ya Tuhan atas nikmat-NYA . aku tunggu dan tunggu dan tunggu sampai la abang liyana comel 135 tak lalu lalu macam selalu nya . kenapa ek ? aku terlepas ke ? ke aku yang tak nampak dia lalu ? tak pun dia tak lalu . eh pe ney . kenapa pulak aku nak tunggu dia ? ishh ishh .. tak patut tak patut . disebabkan hampa yang teramat sangat , aku pn menjelajah masuk ke gudang azimat aku yang paling bersepah tahap kandang cipanzi .err , agak nya cipanzi nya kandang pn tak bersepah cm gudanng azimat aku ney . haha . jap jap aku layan perasaan , jap jap aku tengok siling gudang aku tu . upss . lupo nak bagi tw . gudang azimat yang aku sobot sobot dr tadi tu maksud ae bilik aku lah . harap maklum yooo . hahaa .okay . sambung balik . aku busan sangat . sunyi pn ada gak . adik adik aku semua nya aku tak tw mane pergi nye . so , tinggal lah aku seorang diri . aku pandang la skrin enset NOKIA mahal aku *tak , aku tipu . sebenanya murah je . i mean , murah sangat . heee~* yang ade cuma tulisan MY MAXIS . ishh ,, mano la plak mangkuk pinggan ney tak text text aku . da dekat 2 minggu dia tak text aku . call ? harreeeeemmm . lagi lah tak ade . hmm , i guess ,, he do not need me anymore ! (T.T) kalau dia sayang , kalau dia rindu .. mesti dia cari aku . tapi reality nya . TIDAK ! aku di biarkan keseorangan ... mana lah kau g wahai kekasih ku ? aku rindu kau ! sumpah abang , cyg rindu ~ !!  :'( *err , tetiba mood gedik da sampai .hahaha *



malam pn menjelma . aku da on the way ke Shah Alam . perjalanan yang sepi . ayah pasang lagu tangkap leleh . nak meleleh air mata aku dengar lagu nya . lagu BILA CINTA DI DUSTA betul betul mengingatkan aku dekat dia . lagu ney , dia pernah bagi kat aku masa aku tinggal kan dia . hmmm .. ape la yang dia buat sekarang ney ? ingat lagi ke tak kat aku ney ?? ishhh ...  da lah cyda . lupakan dia . now , your target is ur beloved . tunggu dia text kau n dengar penjelasan dia . that it's ! perjalanan satu jam ke shah alam sangat lah busan . okay , tak pe . tunggu lagi .. ;) lepas je makan dekat rumah kakak aku , aku rest rest la . penat la kate kan  . cehh , bukan aku yang drive pn . haha . over la kau ney cyda . hehe .. masa rest rest tu . aku tetiba teringat something . hari ney hari ape ? JUMAAT . akak aku cakap . bape haribulan ? 10 JUNE 2011. akak aku jawap lagi . masyaAllah . kalau aku tak silap .....


---> hye syuk , kau tengah watpe tu ? aku kacau ke ?
==>tak la . aku tengah dengar lagu je . nape kau tipun mlm mlm ney ? asal kau tak tipon balak kau je?
--->dia tak angkat . busy kot . hmm , dengar lagu ape tu ?
==>MAHLIGAIMU DARI AIR MATAKU .
--->o yeke . sedih je lagunya , hehe
==>boley laa . ko ingat hari ney bape haribulan ?
--->ingat . sorry la . tak dapat nak  wish la . kite da jadi kawan .
==>hahaha . tw pn . kalau tak da 2 tahun kan . urmm ,,HAPPY ANNIVERSARY sayang ......
--->no need ! urm .. k lah .. nak tydow ney . tataa ..
==>bye .


klikkkk ! dia letak tipun . hmm . dia ingat lagi rupanya . bagus bagus . hhuuhu .aku masih lagi try call buah hati aku . ishh .. langsung dia tak angkat . mano la diam ea dia ney ??? lepas dia tak nak angkat aku call sampai berkali kali . aku try call abg liyana comel 135 . aikk ?? sekali call je dia da angkat . kan bagus kalau buah hati aku macam ney ... lepas 4 miit cakap cakap dengan dia . barulah aku boleh tydow . terus aku terlupa penantian aku dekat buah hati aku tu . aku rasa aku nak BERHENTI BERHARAP !! cukup lah . aku da penat . :'(



bye~

Thursday, June 9, 2011

Dia Si Jantung Hati .

assalamualaikum ...

entry aku kali ney nak menengahkan konsep SAYANG  . kalau u all ney bijak lagi pintar lagi pandai , apakah yang di maksudkan dengan perkataan SAYANG  ney . Seriously aku pn tak tahu maksudnya . yang aku tahu buat je . hehe . SAYANG  adalah sejenis perasaan yang lahir dari dalam hati yang tulus lagi ikhlas . pada sesiapa yang pernah mengalaminya , itu merupakan salah satu pengalaman paling manis dalam kehidupan . kalau tak percaya , u all buat lah . mesti bestnya lah . ada dua maksud best kalau kita SAYANG . that is

  • BEST kalau orang yang kita sayang tu sayang kan kita balik ...
  • BEST kalau orang yang kita sayang tu tak pernah pn sayang kita .. (sedihnya kalau macam ney)

Okay lah . selain daripada SAYANG , manusia juga di anugerahkan satu perasaan  yang sangat special . iaitu MINAT  . yup ! semua orang ada minat yang tersendiri . aku pn tak terkecuali . aku ney telah di anugerahkan perasaan minat yang mendalam kt salah seorang pemain bola sepak Negeri Sembilan . kalau tanya kawan kawan aku , diorang memang dah tahu sape . hehe . sape lagi kalau bukan ZAQUAN ADHA . aku minat dia sejak aku form 1 . budak budak lagi tu . tengah syok maen kejar kejar lagi time tu . haha . tapi , setelah bertahun tahun aku admirer dia . dia langsung tak tahu . bapak lak aii sombong mamat ney .kau ingat kau hensem , ohsem , glamor .. kau nak maen poyo dengan aku ? weyh , cium tapak kaki aku dulu lah !!! tapi ayat ayat ney cuma mampu terucap dalam hati aku je . tak lepas pn nak kua kat bibir aku yang CUN ney . haha *perasan plak.LOL !* aku memang terpegun dengan kemachoan dia . rambut dia , mata dia . kaki dia . eh , segala gala nya lah aku terpegun . hehe . *gatal plak dah* . tapi tu cite lame . aku da tak maen minat Zaquan ney sume . sebab dia da sibuk dengan bini dia tu . alaa , yang tak berapa nak cun tu . nama ? ishh .. tak reti aku nak sebut nama pompuan tu . ahakkxx .. *cibai je perangai aku . bajet hot sial . hahaa*


Bila da lama hilang perasaan minat kat si dia tu , timbul pulak minat pada seorang jejaka macho ney . fuyooohh ~ first time aku minat laki yang tak berambut . selama ney , taste aku nak yang rambut panjang macam Faizal Tahir ke , Shah Jazle ke . tak pn Noh Hujan ke . kan cumel tu . SOOOOOOOO SWWWWWWWWWWEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTTTTTTTTT !!! (mcm dalam cite You Saka Pergi Jauh-Jauh : Dialog Eira Syazira) tapi tu lah . di sebab kan mamat sorang ney , setiap hari isnin pukul 9 malam , aku memang da standby duduk depan tv siap siap nak tengok cite JUVANA . kalau u all perasan kn , dia yang aku minat ney memang botak licin sampai nama dalam cite ney pn orang panggil dia BOTAK . dia House Captain dalam cite tu . so , watak dia ganas . yeahh ! tu yang aku suka tu . da lah cute , botak plak tu . SO SWWWWEEEEEEEEEETTTTTTTTT ! *ulang lagi skali. hehe*


nah , aku bagi u all free nak tatap wajah dia tanpa tengok tv pukul 9 malam setiap hari isnin .. to BOTAK or known as JOHAN ASARI : i love u ye ~ muahxx ... *lagi skali gatal .okay ,ney last ea . hehe*




BOTAK !





cakkk~
sy da jumpa BOTAK .
heheee




fuyoooo !
JOHAN ASARI .
anda terbaeeeeeeekkkkkkkkk !! ;)


love jai ;)
cyda cydotaa  .

Wednesday, June 1, 2011

CANTIK !

assalamualaikum ..

Hari yang sangat comel dan gembira . pagi pagi lagi aku da bangun menunaikan suruhan Allah swt dan terus bersiap siap untuk ke kedai membeli sarapan .*pahal skema sangat ayat aku ney ?hehe* .. malam tadi sebelum aku sempat nak wish gud nyte dekat buah hati aku , aku sempat lah kan pikir jap . kenapa lah sampai sekarang aku masih nak dengan dia walaupun dia selalu sakit kan hati aku dalam diam diam . kadang kadang tu aku rase macam aku ney bodoh . dah ada orang lain nak sayang , nak jugak pergi dekat orang yang tak tentu sayang kan aku ney . hmm .. tak faham la kan .. maybe sebab aku ney mudah percaya dengan orang .

aishh ,, tu la salah satu tabiat buruk aku . ada je orang , semua nak percaya . apo kono lah dengan den ney ? *speak KP jap . p/s : Kuala Pilah . hahaa* masalah betul aku ney . ada tu baru je 15 minit kenal , aku dh letak kan kepercayaan dekat orang yang baru aku kenal tu untuk jaga barang aku . aku memang tak takut langsung barang aku hilang . memang bahaya . susah sangat rasanya aku nak buang tabiat aku ney . apa lah kan . hahaa ..

macam mana nak jadi perempuan solehah ye ? dah la sopan santun , lembut plak tu ,manja sangat .. tahu tak macam mana ??

aku rasa macam aku ney tak berapa nak lawa la . macam mana nak lawa ye ? LOL . tak bersyukur langsung aku ney . hehee .. aku nak sangat jadi cantik macam artis tu . artis tu lawa . cun babe ! kalau aku pergi mana mana semua mata pandang aku . aku jadi public figure . wow ! AWESOME !! sexy habis . pakai baju tak nak la yang tak sexy . nanti peminat lari . lalalala ,,, tapi tu semua angan angan aku yang tak kesampaian . hahaa , dengar macam entah hape hape kan ? tapi tu la aku . tak pernah nak bersyukur apa yang ada . *sekali sekale je pn . hehee*




ND yang cantik ....
kegilaan abg faizal .heehehe



RCW
p/s :Rozita Che Wan lerr -____-
lawa sangat !



kalau boleh la kan , aku nak sangat jadi macam ney . biar semua mata tertumpu je dekat aku .tak payah nak pandang orang lain . nanti tak ada lah pakwe aku gatal carik perempuan lain kalau aku dah lawa macam MAK JAN tu . hehe . tapi pelik laa . lawa lawa macam ney pun laki dyorang tinggal kan . apa yang tak kena ye ?? ahh bia lah .. janji lawa kan . hahaa ..





aku yang tak lawa . tapi ada lagi yang suka . tak ke bertuah tu ?
haha perasan lagi ..




bye ;)


cydotaa ;)